Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά την Πέμπτη, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων περιόρισε τη διάθεση για ρίσκο, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών, μετά το ισχυρό ξεκίνημα του Αυγούστου.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 53.885,10 μονάδες στο -0,85%, ο S&P 500 έκλεισε στις 7.709,96 μονάδες με πτώση -0,18% και ο Nasdaq στις 26.348,35 μονάδες με απώλειες -0,06%. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το δεκαετές στο 4,67%, ενισχύοντας τους φόβους ότι η Fed μπορεί να καθυστερεί στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

1

Η τεχνολογία βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, εν μέσω ανησυχιών για τις υψηλές αποτιμήσεις και τις τεράστιες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.  Η Sandisk υποχώρησε κατά -6,81%, ενώ η Western Digital έκλεισε στο -13,03%,  παρότι οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν καλύτερα των εκτιμήσεων τριμηνιαία αποτελέσματα. Οι προβλέψεις τους, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν στις ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Η Western Digital είχε ενισχυθεί κατά 153% από την αρχή του έτους και η Sandisk κατά 414%.

Η Alphabet υποχώρησε 0,97%, καθώς ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε μεγάλη έκδοση ομολόγων, πιθανώς έως 25 δισ. δολάρια, για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.

Αντίθετα, η SpaceX ανέκαμψε κλείνοντας στο +6,14% εν μέρει μετά την απότομη πτώση της προηγούμενης ημέρας, παρά τη λήξη περιορισμών πώλησης για μετοχές μεγάλης αξίας.

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε μετά από δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου Fars για σχέδιο Ιράν και Ομάν σχετικά με την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ. Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει απαγόρευση διέλευσης αμερικανικών, ισραηλινών και άλλων «εχθρικών» πλοίων μέχρι την καταβολή αποζημιώσεων.

Πλέον, οι αγορές ανέμεναν τα επερχόμενα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walt Disney (+2,86%), Microsoft (+2,54%) και Chevron (+1,52%). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Boeing (-3,33%), Salesforce (-3,22%), Honeywell (-2,97%), Goldman Sachs (-2,64%) kai UnitedHealth Group (-2,13%).

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Στα 82 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το Brent μετά τις απαιτήσεις του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Το δολάριο οδεύει προς την καλύτερη ημέρα των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου

Ευρωαγορές: Συνεχίζει με νέα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Κέρδη 3,6% για την EasyJet, άλμα 6% για την Deutsche Telekom