• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες απώλειες έφεραν τα πρακτικά της FED – Στο -1,15% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην αγορά.

    O Dow Jones έκλεισε στις 34.765,74 μονάδες με πτώση -0,52% ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.404,33 μονάδες με πτώση -0,76%. Ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε στις 13.474,63 μονάδες, με βουτιά-1,15%, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών, ασκώντας πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές.

    Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έφτασε στο 4,28%, ενώ του 2ετούς στο έφτασε μια ανάσα από το 5%, έως το 4,991%.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά, «με τον πληθωρισμό ακόμη πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο» του 2% « και την αγορά εργασίας να παραμένει σφιχτή», οι περισσότεροι αξιωματούχοι «συνέχισαν να βλέπουν σημαντικούς ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, που θα μπορούσαν να απαιτήσουν περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής».

    Πάντως, οι αξιωματούχοι παραμένουν διχασμένοι για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς ενώ υπήρξε συμφωνία ότι ο πληθωρισμός είναι «απαράδεκτα υψηλός», υπήρχαν επίσης ενδείξεις «ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να υποχωρήσουν». Το μεγάλο ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματούχοι της Fed συνεχίζει να είναι εάν το επίπεδο του επιτοκίου πολιτικής είναι πλέον «αρκετά περιοριστικό» ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%.

    Πέρα από τη FED, το ενδιαφέρον επανήλθε και για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με την Target να επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην αγορά – σύμφωνα και με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως τη Δευτέρα για τις πωλήσεις τον Ιούλιο – ανακοινώνοντας καλύτερα των εκτιμήσεων προσαρμοσμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείες έκλεισε στο +2,96%. Η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Target, η Walmart, έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει αποτελέσματα την Πέμπτη.

    Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή για τον Ιούλιο, τα οποία οδήγησαν τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου σε υψηλά συνεδρίασης 4,235%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 6 κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, με τις περισσότερες από αυτές με οριακή άνοδο. Εξαίρεση ήταν η μετοχή της Travelers η οποία έκλεισε στο +1,16%, ενώ η Home Depot ολοκλήρωσε στο +0,27%. Οριακή άνοδο σημείωσαν οι Merck, Walmart, Verizon και Coca-Cola.

    Στον αντίποδα, βαριές απώλειες 3,57% σημείωσε η μετοχή της Intel, μετά την ανακοίνωσή της πως εγκαταλείπει το deal για την εξαγορά της ισραηλιτικής Tower Semiconductor, καθώς δεν εξασφάλισε έγκαιρα τις απαραίτητες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας. Οι μετοχές της Tower στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 10,69%.

    McDonald’s, Procter & Gamble, Caterpillar και Walgreens Boots Alliance σημείωσαν επίσης απώλειες άνω του 1%.

    Διαβάστε επίσης

    Πρακτικά FED: Ανησυχία για τον πληθωρισμό, ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

    Χρυσός: Όγδοη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου

    Πετρέλαιο: Νέες βαριές απώλειες και κάτω από τα 80 δολάρια ξανά το WTI



    ΣΧΟΛΙΑ