• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Όγδοη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, διαμορφώνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Ιουλίου, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και το σταθερό δολάριο ΗΠΑ διατήρησαν την πίεση στο πολύτιμο μέταλλο.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί εκείνο των  9 ημερών που έληξε στις 10 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

    Ειδικότερα, ο χρυσός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 6,90 δολ., ή -0,4%, για να διαμορφωθούν στα 1.928,30 δολάρια ανά ουγγιά.

    Στα πρακτικά της FED από τη συνεδρίαση της FOMC τον Ιούλιο, οι περισσότεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για τη μείωση του πληθωρισμού, καθώς συνεχίζουν να διακρίνουν «σημαντικούς ανοδικούς κινδύνους».

    Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικοί δημοσίου παρέμειναν υψηλότερες το απόγευμα της Τετάρτης με την απόδοση του 10ετούς να αυξάνεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,25%. Η απόδοση του ευαίσθητου ως προς τη νομισματική πολιτική,  2ετούς Treasury αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,97%, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

    Η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου και η ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ πυροδότησε φόβους ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να επιταχυνθεί εκ νέου, αναγκάζοντας ενδεχομένως τη Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τις τιμές του χρυσού.

    Ο δείκτης ICE US Dollar Index DXY , ένας δείκτης της δύναμης του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού αντιπάλων, σημείωσε άνοδο 0,1% την Τετάρτη στις 103,30.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 12 σεντς, ή -0,5%, για να λήξει στα 22,54 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 26,20 δολάρια, ή -2,1%, για να τερματίσει στα 1.212,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου 90 σεντς, ή -0,1%, λήγοντας στα 891,30 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 1 σεντ, ή -0,3%, στα 3,66 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    Πρακτικά FED: Ανησυχία για τον πληθωρισμό, ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

    Ρωσία: Αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή εν μέσω πτώσης του ρουβλίου

    Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στη FED – Οριακές απώλειες για Stoxx 600, άνοδος για DAX



    ΣΧΟΛΙΑ