• Business

    Target: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Target Corporation Brian Cornel (corporate.target.com

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Target Corporation Brian Cornel (corporate.target.com)


    Εντυπωσιακή άνοδο κερδών στο δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε η Target Corp., με τα προσαρμοσμένα κέρδη να υπερτετραπλασιάζονται κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στα τέλη Ιουλίου.

    Τα κέρδη της Target ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, και έδωσαν ώθηση στην μετοχή, παρά τη μείωση των πωλήσεων και της ετήσιας πρόβλεψης της για τα κέρδη.Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 7,2% πριν το άνοιγμα της Wall Street.0

    Ειδικότερα, στο δεύτερο τρίμηνο, τα προσαρμοσμένα κέρδη εκτινάχθηκαν στα 1,80 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με το μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών για 1,40 δολάρια. Το μεικτό περιθώριο κέρδους της Target αυξήθηκε στο 27%, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει να διαμορφωθεί στο 25,6%. Η χαλάρωση του κόστους των ναύλων και η ενισχυμένη διαχείριση των δαπανών παρείχαν ώθηση, είπε ο λιανοπωλητής με έδρα τη Μινεάπολη.

    Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,4%, χειρότερα από την πτώση 3,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η αύξηση της ζήτησης για προϊόντα ομορφιάς και τρόφιμα και ποτά δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει την αδυναμία σε πολλές κατηγορίες διακριτικής ευχέρειας.

    Πάντως οι πωλήσεις της εταιρείας δέχθηκαν ένα επιπλέον χτύπημα μετά τη διαμάχη για την επιλογή της να λανσάρει συλλογή προϊόντων με θέμα LGBTQ για το  «Target Pride Month», η οποία πυροδότησε διαμαρτυρίες από ένα συντηρητικό μέρος των πελατών της. Η απόφασή της πλήγωσε τις πωλήσεις του Ιουνίου, δήλωσε ο Chief Financial Officer Michael Fiddelke, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ποσοτικοποιήσει τον ακριβή αντίκτυπο.

    Οι πωλήσεις, πάντως, ανέβηκαν τον Ιούλιο και συνέχισαν να ανακάμπτουν στις αρχές Αυγούστου, είπε ο CFO, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση στις ΗΠΑ.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με τη Target, θα κυμαίνονται μεταξύ 7 και 8 $ ανά μετοχή. Η μέση τιμή των 7,50 $ είναι 75 cents μικρότερη από τον μέσο όρο του προηγούμενου εύρους προβλέψεων και είναι κάτω από τη μέση εκτίμηση των 7,81 $ των αναλυτών.

    Διαβάστε επίσης

    Home Depot: Μικρότερη των εκτιμήσεων η μείωση των πωλήσεων στο τρίμηνο

    ΗΠΑ: Αύξηση πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

    Νορβηγία: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο κέρδισε 131 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο16



    ΣΧΟΛΙΑ