• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Δευτέρας, στις τεχνολογικές μετοχές το ενδιαφέρον

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής κινούνται στο άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Sreet.

    Η αγορά συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς τα εταιρικά αποτελέσματα για δεύτερο τρίμηνο,  καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων οι Facebook, η Apple, η Amazon, η Alphabet, Μιcrosoft καθώς και η Tesla.

    Παράλληλα, η αγορά κοιτά την νέα άνοδο των κρυπονομισμάτων μετά την δήλωση του Elon Musk πως θα επιτραπεί ξανά η χρήση bitcoin για την αγορά οχημάτων Tesla καθώς την νύξη της Amazon για ανάλογη κίνηση. Αυτή την ώρα το bitcoin κινείται στα 38.421 δολάρια με άνοδο 13,22%, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 39.500 δολάρια, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο. Η μετοχή της Coinbase κινείται με άνοδο 7,91% ενώ η μετοχή της Tesla, λίγο πριν και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, κινείται στο +2,58%.

    Οι αναλυτές αναμένουν ισχυρά αποτελέσματα από τις τεχνολογικούς γίγαντες. Εξάλλου, μέχρι στιγμής το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχει παρουσιάσει θετικότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου.

    Τέλος οι επενδυτές αναμένουν την διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED καθώς και την έκθεση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, που αναμένεται την Τετάρτη.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street,  ο Dow Jones κινείται στις 34.976,09 μονάδες, με απώλειες  0,24%, ο S&P 500 στις 4.409,61 μονάδες με πτώση -0,05% ενώ ο Nasdaq στις 14.859,45 με άνοδο 0,15%.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Δημοσίευσε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 – Πιστή στη δέσμευση για ένα βιώσιμο μέλλον
    SSM: Πράσινο φως για την καταβολή μερίσματος στις τράπεζες από τέλος Σεπτεμβρίου
    ΕΑΣΕ: Σημαντική άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο δεύτερο τρίμηνο του 2021



    ΣΧΟΛΙΑ