• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Δευτέρα λόγω της ανόδου των αποδόσεων των επιτοκίων

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τρίτης, λόγω κυρίως της ανόδου που καταγράφεται στις αποδόσεις των ομολόγων.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται στο 1,477% λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας για την πορεία της ανάπτυξης της οικονομίας αλλά και τους φόβους για τον πληθωρισμό, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο. Η άνοδος ασκεί πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, με τις Alphabet, Apple και Nvidia να παρασύρουν προς τα κάτω τον Nasdaq.

    Aντίθετα ενισχύει τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα.  Ισχυρά ανοδικά κινείται και ο τομέας της ενέργειας, με άνοδο άνω του 3,5%, καθώς η τιμή του ενεργού συμβολαίου του  WTI  ξεπερνά τα 74 δολάρια το βαρέλι.

    Παράλληλα η αγορά παρακολουθεί και τις εξελίξεις γύρω από την πορεία της πανδημίας, μετά και την δήλωση του CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γυρίσουν πλήρως στην κανονικότητα μέσα σε ένα χρόνο, με την βοήθεια και των εμβολίων.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς της Νέας Υόρκης, ο  Dow Jones κινείται στις  35.035,01 μονάδες,  με άνοδο 0,68%, ο S&P 500 στις 4.452,26 μονάδες, με άνοδο -0,07%  και ο Nasdaq στις 14.950,17 μονάδες, με πτώση -0,65%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη δίνουν οι Boeing, Dow, Chevron,  Goldman Sachs, Caterpillar και JPMorgan, που κινούνται με άνοδο  άνω του 2%.

    Κέρδη άνω του 5% σημειώνει η μετοχή της Carnival η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το τρίμηνο, καθώς και θετικές προοπτικές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ