ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιτάχυνση των εταιρικών κερδών προστατεύει τον δείκτη S&P 500 από μεγαλύτερες απώλειες και συγκαλύπτει μια ευρύτερη υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley.
Η ομάδα υπό τον Michael Wilson επισημαίνει την ανθεκτικότητα των κερδών και τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη ως βασικούς λόγους για τους οποίους ο S&P 500 έχει υποχωρήσει λιγότερο από 10% από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε τον Ιανουάριο. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, διαπιστώνουν ενδείξεις ότι οι μετοχές βρίσκονται στην «τελική φάση» μιας διόρθωσης.
Όπως σημειώνουν, υπάρχουν πιο αξιόπιστοι δείκτες για την αξιολόγηση της πτώσης των αμερικανικών μετοχών: οι πολλαπλασιαστές κερδών του S&P 500 έχουν μειωθεί κατά 18% από το υψηλό του Οκτωβρίου, ενώ πάνω από το ήμισυ των μετοχών του Russell 3000 έχουν χάσει τουλάχιστον 20% της αξίας τους.
«Για εμάς, αυτό δεν αποτελεί ένδειξη εφησυχασμού, αλλά μια αγορά που έχει αποτιμήσει με ακρίβεια και στοχευμένα τους κινδύνους τόσο σε επίπεδο δείκτη όσο και μεμονωμένων μετοχών», δήλωσε ο Wilson, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ενσωματωθεί και οι κίνδυνοι από την ιδιωτική πίστη και τις ανατροπές λόγω τεχνητής νοημοσύνης.
Ο S&P 500 κατέγραφε νέες απώλειες τη Δευτέρα, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν να καταλήξουν σε διπλωματική λύση το Σαββατοκύριακο και την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.
Παρά τους κινδύνους, οι αναλυτές της Wall Street παραμένουν αισιόδοξοι, προβλέποντας αύξηση 12% στα κέρδη πρώτου τριμήνου των εταιρειών του S&P 500. Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων ξεκινά αυτή την εβδομάδα, με τη Goldman Sachs να ανακοινώνει ήδη ισχυρές επιδόσεις, καθώς οι συναλλαγές μετοχών κατέγραψαν δεύτερο συνεχόμενο τριμηνιαίο ρεκόρ.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley εξακολουθούν να προτιμούν κυκλικούς κλάδους, όπως τα χρηματοοικονομικά, τη βιομηχανία και τα καταναλωτικά αγαθά, λόγω ισχυρών κερδών και χαμηλότερων αποτιμήσεων. Βλέπουν επίσης ευκαιρίες σε μετοχές ποιοτικής ανάπτυξης, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών cloud τεχνητής νοημοσύνης, όπου οι αποτιμήσεις έχουν γίνει πιο ελκυστικές.
Οι επενδυτές, σύμφωνα με την τράπεζα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο, ακόμη και αν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να δημιουργεί αβεβαιότητα για την ενέργεια και τη νομισματική πολιτική.
«Η τελική φάση μιας διόρθωσης σπάνια είναι εύκολη και μπορεί να απαιτήσει νέα δοκιμασία για τις αγορές, ιδιαίτερα αν αυξηθούν ξανά τα επιτόκια ή η μεταβλητότητα των ομολόγων», καταλήγει η ομάδα.
Διαβάστε επίσης
Στάρμερ: Ζητά μέτρα από τις πλατφόρμες κατά του εθισμού των νέων στα social media
Κρίση στη Μέση Ανατολή: Καμπανάκι φον ντερ Λάιεν για ενέργεια και ασφάλεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε φυλακισμένο για πάνω από εναν χρόνο τον 9χρονο γιο του σε ένα βαν
- Το αλουμίνιο εκτινάσσεται σε υψηλό τετραετίας λόγω του αποκλεισμού του Ορμούζ
- Μαγιάρ: «Νέα εποχή» για την Ουγγαρία μετά το τέλος της εποχής Όρμπαν
- Φον ντερ Λάιεν: Ώρα για αποφάσεις με ειδική πλειοψηφία στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.