• Οικονομία

    Ήπια πτώση του χρυσού – Παραμένει πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Οι τιμές του χρυσού παρουσίασαν μία μικρή υποχώρηση στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι δείκτες πληθωρισμού στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσουν σε λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

    Τι έδειξαν οι δείκτες

    Ο Χρυσός έπεσε κατά 0,4% με την αξία να παραμένει πάνω από τα 1.800 δολάρια και συγκεκριμένα, 1.807,20 δολάρια

    Τι είπαν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός παραμένει κοντά στο βασικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων, καθώς η αγορά έχει αμβλύνει τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που έχει επίσης αποδυναμώσει το δολάριο», αν και τα περισσότερα σχόλια της Federal Reserve συνεχίζουν να υπαινίσσονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στο High. Ridge Futures.

    «Το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων των επιτοκίων έχει ήδη τιμολογηθεί στην αγορά χρυσού και αυτό που διαπραγματευόμαστε είναι οι διαφορές στις προσδοκίες που κινούνται προς τα εμπρός». Οι επενδυτές έκαναν απολογισμό στοιχείων που δείχνουν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα τον Ιούλιο εν μέσω πτώσης του κόστους για τα ενεργειακά προϊόντα, με τον υποκείμενο πληθωρισμό παραγωγών να φαίνεται να είναι σε πτωτική τάση.

    «Συνολικά, το κλίμα παραμένει θετικό και η πορεία της ελάχιστης αντίστασης παραμένει προς τα πάνω για τα πολύτιμα μέταλλα προς το παρόν, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στο τέλος των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index.

    Ο χρυσός, που δεν αποφέρει τόκο, σημείωσε ελαφρά άνοδο την Τετάρτη καθώς οι σχετικά ήμεροι αριθμοί ΔΤΚ των ΗΠΑ τον Ιούλιο μείωσαν τα στοιχήματα για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Ωστόσο, μέρος αυτής της αισιοδοξίας ξεθώριασε όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed παρατήρησαν ότι θα συνέχιζαν να συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική μέχρι να σπάσουν πλήρως οι πιέσεις στις τιμές.

    Διαβάστε επίσης

    Bloomberg: Την ανιούσα πήραν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας

    Ουκρανία: Tο Κίεβο αναμένει οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ ύψους 3 δισεκ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ