• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ήπια άνοδο έσπασε το τετραήμερο πτωτικό σερί

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ήπια έως οριακή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, βάζοντας τέλος στο τετραήμερο πτωτικό ράλι.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.849,74  μονάδες με άνοδο 0,28%, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.821,62 μονάδες με κέρδη 0,10% ενώ ο Nasdaq στις 10.547,11 με οριακή άνοδο 0,01%.

    Παρά τα μικρά κέρδη της Τρίτης, οι δείκτες παραμένουν σε αρνητικό έδαφος για τον Δεκέμβριο. Ο Dow Jones έχει υποχωρήσει κατά 5,03% στον μήνα, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 6,34% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 8,03%.

    Η αγορά άφησε στην άκρη την αιφνιδιαστική κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει το ανώτατο όριο για τις αποδόσεις του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου στο 0,5% (η τράπεζα κράτησε πάντως το επιτόκιο της στο -0,1%) αλλά και την ανησυχία για την πιθανότητα το αποκαλούμενο «santa claus rally» να μην πραγματοποιηθεί τελικά φέτος.

    Αντίθετα οι μετοχές κατάφεραν να ανακάμψουν, καθώς οι traders προσπάθησαν ξανά να αξιολογήσουν τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. «Πάνω από το 90% των κεντρικών τραπεζών αύξησαν τα επιτόκια φέτος», δήλωσε ο Lawrence Gillum, υπεύθυνος στρατηγικής σταθερού εισοδήματος στην LPL Financial. ″Τα καλά νέα; Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στο τέλος αυτών των κύκλων αύξησης των επιτοκίων», πρόσθεσε.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι επενδυτές είδαν πως η στεγαστική αγορά παραμένει υπό πίεση, με τις κατασκευαστικές άδειες να υποχωρούν κατά 11,2% τον Νοέμβριο, ενώ οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν πτώση 0,5%.

    Την Τετάρτη αναμένονται τα στοιχεία πωλήσεων για τις υπάρχουσες κατοικίες, ενώ για τις νέες κατοικίες θα δημοσιοποιηθούν την  Παρασκευή. Επίσης, η έκθεση για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Νοεμβρίου, το προτιμητέο  μέτρο για τον πληθωρισμό από τη Fed, αναμένεται την Παρασκευή.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones 19 έκλεισαν με άνοδο και 11 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η International Business Machines (1,74%), Chevron (1,64%) και Walt Disney (1,45%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι  Intel (-1,31%), (-1,08%) και Home Depot (-0,78%).



    ΣΧΟΛΙΑ