ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Wall Street ανέκαμψε την Τετάρτη μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς o ρυθμός ανόδου των τιμών του πετρελαίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων παρουσίασε προσωρινή αποκλιμάκωση.
Θετικά λειτούργησαν επίσης τα ισχυρά αποτελέσματα της Dell Technologies και η άνοδος της Nvidia.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 53.061,95 μονάδες με άνοδο 0,56%, ο S&P 500 στις 7.666,59 μονάδες με κέρδη 0,46% ενώ ο Nasdaq στις 26.217,83 μονάδες στο +0,45%.
Στην αγορά ομολόγων, οι πιέσεις περιορίστηκαν μετά το έντονο sell-off της Τρίτης. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρούσε οριακά στο 4,787%, ενώ το 2ετές διαμορφωνόταν στο 4,386%.
Η Dell σημείωσε άλμα 15,9%, μετά τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα και την αναβάθμιση των ετήσιων προβλέψεών της, με τη ζήτηση για διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης να παραμένει εξαιρετικά ισχυρή. Η Nvidia ενισχύθηκε κατά 3,21%, εν μέσω πληροφοριών ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Hugging Face έναντι περίπου 14 δισ. δολαρίων.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, η ADP ανακοίνωσε μόλις 38.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο, κάτω από τις εκτιμήσεις, ενισχύοντας τις ανησυχίες ενόψει των επίσημων στοιχείων απασχόλησης της Παρασκευής. Ωστόσο, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Ιούλιο, προσφέροντας στήριξη στην αγορά.
Το πετρέλαιο συνέχισε υψηλότερα, αλλά με ηπιότερο ρυθμό, με το Brent, καθώς η νέα κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν εξακολουθεί να κρατά στο επίκεντρο τον γεωπολιτικό κίνδυνο και τα Στενά του Ορμούζ.
Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Nvidia (3,21%), American Express (1,78%), Caterpillar (1,67%), Walt Disney (1,67%), Visa (1,56%), Johnson & Johnson (1,53%), Boeing (1,38%), Merck (1,25%) και Amgen (1,08%). Συνολικά από τις 30 μετοχές του δείκτη, 22 κινήθηκαν ανοδικά και μόλις 8 με απώλειες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να καταγράφονται στη Honeywell International, στο -1,86%
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Πάνω από 95 δολάρια το βαρέλι Brent μετά την νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Ιράν
Μπέσεντ: Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές πιέζουν ανοδικά τις τιμές ενέργειας
Τραμπ: «Δεν θα διαρκέσουν πολύ» οι νέες επιθέσεις στο Ιράν – Πάνω από τα 95 δολάρια το Brent
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαρμακευτική πολιτική: Τι ζητούν Θ. Τρύφων και Ο. Παπαδημητρίου ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού
- Ολυμπιακός: 82,75 εκατ. ευρώ έσοδα αυτό το καλοκαίρι από εννέα πωλήσεις παικτών!
- Premier League: Έρευνα για πληρωμές σε κρυπτονομίσματα και δεσμευμένα 11,65 εκατ. ευρώ
- Τι πιστεύει τώρα ο Buffett, η έκπληξη σε Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha, δείπνο ΚΜ-Στουρνάρα, πότε κλείνει το deal Φωτακίδη – Γουάτσα, το road show του Εξάρχου, πότε ανακοινώνει κόμμα ο Σαμαράς, ποιος τραπεζίτης πήρε yacht 103 μέτρων, τι θα γίνει στο One&Only και μια hot (πολύ hot) ιστορία σε εφοπλιστική βίλα της Μυκόνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.