• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη άνω του 1% για τον Nasdaq – Στήριξαν την αγορά οι τεχνολογικές μετοχές

    χρηματιστές στη wall street


    Σε μεικτό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να στηρίζουν την αγορά ακόμα και κόντρα στις πιέσεις που παρατηρήθηκαν σε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης.

    O Dow Jones έκλεισε στις 33.531,33 μονάδες με οριακές απώλειες -0,09%. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.137,64 μονάδες με άνοδο 0,45% και ο Nasdaq στις 12.306,44 μονάδες με άνοδο 1,04%.

    Η αγορά είδε με ικανοποίηση τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ έδειξε επιβράδυνση 4,9% τον Απρίλιο από το 5%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών περίμεναν να μείνει σταθερός. Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 5,5% σε ετήσια.

    Ωστόσο, παρά την υποχώρηση του κόστους σε ενέργεια, αεροπορικά εισιτήρια και ακόμα και σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων, το κόστος στέγασης αυξήθηκε κατά 0,4% σε επίπεδο μήνα. Σε ετήσιο επίπεδο το κόστος στέγασης ήταν αυξημένο κατά 8,1% τον Απρίλιο και οι τιμές ενοικίων κατά 8,8%, την ώρα που ο γενικός πληθωρισμός έτρεξε με μόνο 4,9% όπως προαναφέρθηκε.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, αδύναμες ήταν οι προβλέψεις των Airbnb και Twilio, με τις μετοχές τους να σημειώνουν ισχυρή πτώση.  Αντίθετα, η Rivian  περιόρισε περισσότερο από όσο περίμεναν οι αναλυτές της ζημιές της στο τρίμηνο.

    Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις συζητήσεις για το θέμα του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζονται χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (1,80%), Microsoft (1,73%) και Apple (1,04%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι American Express (-3,06%), Chevron (-1,30%), Nike (-1,27%) και  Disney (-1,02%).

    Εκτός Dow Jones, η Amazon έκλεισε με άνοδο 3,35% και η Alphabet στο  4,1%.



    ΣΧΟΛΙΑ