• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα – Στο -2,28% ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στο «κόκκινο» άνοιξαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παρασυρόμενοι από το γενικότερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές, το οποίο είναι αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές χώρες του κόσμου.

    Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων φέρνει καταστροφικό κλίμα στις αγορές, καθώς πολλές κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, η επιβολή του οποίου θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην ήδη καταρρακωμένη παγκόσμια οικονομία. Επίσης, δημοσίευμα των New York Times, αναφερόμενο στο εμβόλιο που ετοιμάζει η AstraZeneca, ανέφερε ότι ένας ακόμη ασθενής παρουσίασε επιπλοκές κατά την διάρκεια δοκιμής του εμβολίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέα διακοπή της τρίτης φάσης του εμβολίου. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την φαρμακευτική εταιρεία, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει ακόμα περισσότερο την αγορά.

    Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για εμπλοκή μεγάλων τραπεζών, όπως η HSBC και η Standard Chartered μεταξύ άλλων, σε συναλλαγές με πελάτες που είναι ύποπτοι για εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 630,37 μονάδες (-2,28%) και υποχωρεί στις 27.015,35 μονάδες. Ο S&P 500 παρουσιάζει απώλειες 63,72 μονάδων στο -1,93% και στις 3.254,78 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 154,99 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,48% στις 10.631,66 μονάδες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ