ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: Τρίτη ημέρα sell off στις τεχνολογικές μετοχές, μετά την απογοήτευση από Alphabet και Qualcomm (upd)
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά την πτώση της Τετάρτης, αφού όπως φαίνεται η αβεβαιότητα και ο φόβος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αγορές.
Παρά τις ελπιδοφόρες ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν στο κόκκινο την Τετάρτη, μετά την απόφαση του δημάρχουν της Νέας Υόρκης να αναστείλλει την λειτουργία των σχολείων, αφού η θετικότητα κρουσμάτων του κορονοϊού στην εν λόγω Πολιτεία φτάνει το 3%.
Χθες, ο Dow Jones έκλεισε στις 29.438,42 μονάδες με απώλειες -1,16%. Ο S&P 500 στις 3.567,79 μονάδες με πτώση -1,16% ενώ ο Nasdaq στις 11.801,60 μονάδες με απώλειες -0,82%.
Η αβεβαιότητα παραμένει και ως προς την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αφού το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει καταλήξει σε πακέτο τόνωσης της αγοράς, με τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ να επιμένει πως το Κογκρέσο θα πρέπει να στηρίξει άμεσα την οικονομία καθώς η δύσκολη περίοδος θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.
Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα εβδομαδιαία αποτελέσματα του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας. Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ανήλθαν στις 742.000, με τους αναλυτές να έκαναν εκτίμηση ότι θα κυμανθούν χαμηλότερα, περί τις 710.000.
Στα εταιρικά αποτελέσματα, η L Brands Inc σημειώνει άνοδο 16,1% προσυνεδριακά μετά τη δημοσίευση καλύτερων από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 20%, με τις καθαρές πωλήσεις να υποχωρούν στα 3,99 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί στο 0,65%, ο DAX στη Φρανκφούρτη στο -0,60% και ο CAC 40 στο Παρίσι στο -0,56%.
Τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones υποχωρούν ήπια στο 0,11%, του S&P 500 στις 3.563 μονάδες στο -0,09%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν ήπια στο 0,14%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέο «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το ΥΠΕΝ: Το σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων νοικοκυριών
- Αλλάζει το πλαίσιο για συγχωνεύσεις και διασυνοριακές διασπάσεις εταιρειών – Διευκρινίσεις για τον νόμο 5055/2023
- Χακάν Φιντάν: Συνάντηση με Επίτροπο Διεύρυνσης ΕΕ για Κυπριακό, Τελωνειακή Ένωση και Σένγκεν
- Τουρκία: Αμυντικό deal της MKE με την Αίγυπτο ύψους 350 εκατ. δολαρίων – Τι προβλέπει
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.