• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες απώλειες για τα futures με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά την πτώση της Τετάρτης, αφού όπως φαίνεται η αβεβαιότητα και ο φόβος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αγορές.

    Παρά τις ελπιδοφόρες ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν στο κόκκινο την Τετάρτη, μετά την απόφαση του δημάρχουν της Νέας Υόρκης να αναστείλλει την λειτουργία των σχολείων, αφού η θετικότητα κρουσμάτων του κορονοϊού στην εν λόγω Πολιτεία φτάνει το 3%.

    Χθες, ο Dow Jones έκλεισε στις 29.438,42 μονάδες με απώλειες -1,16%. Ο  S&P 500 στις 3.567,79 μονάδες με πτώση -1,16% ενώ ο  Nasdaq στις 11.801,60 μονάδες με απώλειες -0,82%.

    Η αβεβαιότητα παραμένει και ως προς την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αφού το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει καταλήξει σε πακέτο τόνωσης της αγοράς, με τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ να επιμένει πως το Κογκρέσο θα πρέπει να στηρίξει άμεσα την οικονομία καθώς η δύσκολη περίοδος θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

    Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στα εβδομαδιαία αποτελέσματα του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας. Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ανήλθαν στις 742.000, με τους αναλυτές να έκαναν εκτίμηση ότι θα κυμανθούν χαμηλότερα, περί τις 710.000.

    Στα εταιρικά αποτελέσματα, η L Brands Inc σημειώνει άνοδο 16,1% προσυνεδριακά μετά τη δημοσίευση καλύτερων από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 20%, με τις καθαρές πωλήσεις να υποχωρούν στα 3,99 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

    Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί στο 0,65%, ο DAX στη Φρανκφούρτη στο -0,60% και ο CAC 40 στο Παρίσι στο -0,56%.

    Τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones υποχωρούν ήπια στο 0,11%, του S&P 500 στις 3.563 μονάδες στο -0,09%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν ήπια στο 0,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ