• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια πτώση στο άνοιγμα αναμένοντας τη FED – Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Επιφυλακτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της Τρίτης και εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED.

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώει την έναρξη της μείωσης του προγράμματος μηνιαίων αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων από τα 120 δισ. δολάρια που είναι σήμερα. Η αγορά αναμένει πως η μείωση θα είναι της τάξης των 15 δισ. δολαρίων.

    Παράλληλα η αγορά αναμένει να δει τις σκέψεις της FED γύρω από το ζήτημα των βασικών επιτοκίων, τα οποία παραμένουν κοντά στο 0%. Ειδικά αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί τερματισμός του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, με πολλούς αναλυτές να τοποθετούν την την πρώτη αύξηση των επιτοκίων προς το τέλος της επόμενης χρονιάς με αρχές του 2023.

    Στα επιχειρηματικά νέα η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω του οποίου θα συνεργάζεται με την  αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων Kroger. Η μετοχή της Bed Bath & Beyond σημειώνει αυτή την ώρα άλμα 27,49%.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδα τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα να αυξάνονται κατά 571.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έκθεση που συντάσσει το ADP Research Institute σε συνεργασία με τη Moody’s Analytics. Οι αναλυτές ανέμενα αύξηση κατά 400.000 θέσεις εργασίας.

    Ο δείκτης PMI της IHS Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε στις  58,7 μονάδες τον Οκτώβριο από 54,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,21% στις 35.975,62 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,08% στις 4.626,78 μονάδες ενώ οριακά σε θετικό έδαφος βρίσκεται ο Nasdaq, στις  15.655,02 με άνοδο +0,03%.

    Ισχυρά πτωτικά κινούνται επίσης οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του WTI να υποχωρεί κατα 2,65% στα 81,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ το  Brent Ιανουαρίου να υποχωρεί στα 82,81 δολάρια το βαρέλι με απώλειες -2,25%.



    ΣΧΟΛΙΑ