• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η PayPal κράτησε στο τέλος τον S&P 500 οριακά κάτω από τις 5.000 μονάδες

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να συνεχίζει να βρίσκεται στις ανακοινώσεις των εταιρειών.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο S&P 500 ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 5.000 μονάδων, φτάνοντας στις 5.000,40 μονάδες,  χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κλείσει πάνω από αυτό.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.726,33 μονάδες με άνοδο 0,13%, ο S&P 500 στις 4.997,91 μονάδες με οριακά κέρδη 0,06% και νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq στις 15.793,71 μονάδες, με άνοδο 0,24%.  Οι αποδόσεις σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη με αυτή του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου να φτάνει στο 4,15%, ασκώντας μια μικρή πίεση στις μετοχές.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε αυτή της Disney, η οποία πέρα από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, δήλωσε πως προχωρά στην εξαγορά μεριδίου, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων, στην Epic Games, την εταιρεία πίσω από το άκρως δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite. Η μετοχή της Disney έκλεισε στο +11,50%.

    Η επίδοση της Disney ήταν μια από τις καλύτερες στο σύνολο των μετοχών του S&P 500, πίσω μόνο από αυτές των Ralph Lauren (16,79%) και Monolithic Power Systems (14,20%), οι οποίες επίσης εντυπωσίασαν την αγορά με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν. Ωστόσο, αυτά δεν στάθηκαν ικανά για να μπορέσει ο S&P 500 να κλείσει τελικά πάνω από το όριο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά στην  ιστορία του.

    Τη μεγαλύτερη πίεση στον S&P 500 προκάλεσε η μετοχή της Paypal, η οποία έκλεισε στο -11,24% καθώς  η εταιρεία ανακοίνωσε ένα αδύναμο outlook για το 2024, παρόλο που τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 9% στο τρίμηνο. Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν καθώς ήλπιζαν ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Alex Chriss, θα επαναφέρει τον διαδικτυακό κολοσσό πληρωμών σε τροχιά ανάπτυξης.

    Η μετοχή που ξεχώρισε, πάντως, την Πέμπτη ήταν αυτή της Arm, η οποία έκλεισε με άλμα 47,9% καθώς ο κατασκευαστής chip  ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα και παρείχε μια αισιόδοξη πρόβλεψη κερδών.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η αγορά άκουσε με απογοήτευση την Pinterest να ανακοινώνει χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα, αν και τα κέρδη της στο τρίμηνο κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις της αγοράς. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης μια ασθενέστερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη, με τη μετοχή να βυθίζεται κατά 25% στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Επέστρεψε πάνω από τα 80 δολάρια το Brent

    ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε τέσσρεις εταιρείες για παραβίαση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

    Google: O βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Bard μετονομάζεται σε Gemini



    ΣΧΟΛΙΑ