• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: H Cisco παρασύρει σε αρνητικό έδαφος τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με την μετοχή της Cisco να παρασύρει τον Dow Jones και τον Nasdaq σε αρνητικό έδαφος άνοιξε την Πέμπτη η Wall Street, συνεχίζοντας στο αρνητικό κλίμα της Τετάρτης.

    Η μετοχή της Cisco κινείται στο -9,4% μετά τις ανακοινώσεις της για τις ανακοινώσεις τριμήνο, οι οποίες ξεπέρασαν μεν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ωστόσο  απογοήτευσαν με τις προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.  Τα επαναλαμβανόμενα έσοδά της αυξήθηκαν στα 21,6  δισ. δολάρια σημειώνοντας ετήσια άνοδο άνω του 10%, ωστόσο για το τρέχον τρίμηνο προέβλεψε αύξηση 4,5%-6,5% στα έσοδα έναντι προσδοκιών για αύξηση 7,4%.

    Στον αντίποδα, στο +9,4% κινείται η μετοχή της Nvidia, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων. Τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου έφτασαν τα 2,46 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα στα 7,1 δισ. δολάρια.

    Από εκεί και πέρα η αγορά είδε τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας να υποχωρεί ακόμα περισσότερο. Οι  αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 268.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι αναλυτές ανέμεναν πάντως να διαμορφωθούν στις 260.000.

    Ο μεταποιητικό δείκτης της FED Φιλαδέλφεια ενισχύθηκε στις  39 μονάδες από 23,8  τον προηγούμενο μήνα. .

    Πάντως, η αγορά άκουσε με απογοήτευση τον πρόεδρο της FED Σικάγου, Τσαρλς Έβανς να παραδέχεται πως ο πληθωρισμός παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα απ΄ ότι αναμενόταν.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται με απώλειες 0,64% στις 35.700,14 μονάδες, ο S&P 500 κινείται στις 4.680,63 μονάδες με πτώση -0,17% ενώ ο Nasdaq στις 15.878,93 μονάδες με απώλειες -0,27%.



    ΣΧΟΛΙΑ