• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Γιατί κινούνται με απώλειες τα futures των βασικών δεικτών

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Οι χρηματοστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας με νέα κέρδη στον απόηχο της απόφασης των Κεντρικών Τραπεζών να διατηρήσουν για ένα μήνα ακόμα σταθερά τα επιτόκιά τους.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.095,86 μονάδες με άνοδο 0,10%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.365,98 μονάδες με άνοδο 0,18% ενώ ο Nasdaq στις 13.518,78 μονάδες με κέρδη 0,30%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε επτά συνεχόμενες ημέρες κερδών για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 έξι συνεχόμενες ημέρες ανόδου για πρώτη φορά από τον Ιούλιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα.

    Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση αυτό φαίνεται ότι θα ανατραπεί, όπως μας προμηνύουν τα futures, τη στιγμή που το ράλι των ομολόγων οδήγησε σε υποχώρηση των αποδόσεών τους στο 4,6%. Την ίδια ώρα, η UBS ανακοίνωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία αναφορικά με τα κόστη που σχετίζονται με την εξαγορά της Credit Suisse, ενώ η Saudi Aramco ανακοίνωσε μείωση των κερδών το προηγούμενο τρίμηνο εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

    Πώς κινούνται τα futures

    Με τα προαναφερθέντα δεδομένα να επηρεάζουν τις κινήσεις των επενδυτών και εν αναμονή των επικείμενων προγραμματισμένων ομιλιών του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, αργότερα μέσα στην εβδομάδα, τα futures κινούνται με ήπιες απώλειες.

    Τα futures του Dow κινούνται στις 34.009.96 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,25%.

    Αντίστοιχα κινούνται και τα futures του S&P στις 4.356,10 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,23%.

    Όσον αφορά τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, κινούνται με ήπιες απώλειες στο 0,14%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Χατζηδάκης: Έρχονται οριακές τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό

    Ο Όμιλος TMF προχώρησε στην εξαγορά της Premier Consulting

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Έρχονται ελλείψεις στα τρόφιμα – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ