• Mononews TV

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Έρχονται ελλείψεις στα τρόφιμα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τον κίνδυνο ελλείψεων στα τρόφιμα με τη γεωργία να δέχεται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bespoke SGA Holdings, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

    Μιλώντας σε πάνελ με θέμα «Αγορά και Ασύμμετρες Απειλές» στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η Ελλάδα Μετά VII» που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών, είπε ότι το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται ήδη εδώ με τα πρώτα σημάδια ήδη να είναι εμφανή μέσα από τις υπερβολικές αυξήσεις των τιμών στα αγαθά της γεωργίας.

    «Αλλά σταδιακά περνάμε και στο δεύτερο στάδιο, όπου όσο υψηλές τιμές και να προσφέρουμε απλά δεν θα υπάρχουν πια τα αγαθά» τόνισε.

    Μάλιστα, είπε ότι το πρώτο προϊόν που θα ακούσουμε στο επόμενο δωδεκάμηνο να λείπει είναι τα πορτοκάλια.

    Όπως εξήγησε, ο μεγαλύτερος πορτοκαλεώνας στη Νότιο Αμερική έχει καεί και αυτή τη στιγμή αν κάποιος θέλει να αγοράσει χυμό δεν μπορεί να βρει.

    Οι τιμές των πορτοκαλιών για παράδειγμα στη Βραζιλία έχουν αυξηθεί στα 6,5 ευρώ από 2,5 ευρώ το κιλό αλλά όσο υψηλές τιμές και να προσφέρουμε στους προμηθευτές δεν έχουν προϊόν να παραδώσουν, συμπλήρωσε.

    Στην ίδια λογική αλλά μικρότερης έκτασης είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται και στην αγορά του ελαιολάδου, είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας ότι «αστυνομικά και αγορανομικά μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ