• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη για τους βασικούς δείκτες με βοήθεια από τις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    wall street


    Επιστροφή στα κέρδη στη Wall Street, με τους επενδυτές να μαζεύουν ένα μικρό μέρος των χθεσινών γενικευμένων απωλειών, βρίσκοντας ώθηση από την ανακοίνωση για την αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και με αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, μετά το τέλος των σημερινών συνεδριάσεων.

    Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία έτρεξε το τρίτο τρίμηνο με ρυθμός ανάκαμψης 33,1%, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Αυτή η επίδοση οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ξανάνοιξαν οι επιχειρήσεις και αφετέρου στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ελήφθησαν, με τη ρευστότητα που διοχετεύθηκε στην πραγματική οικονομία να μεταφράζεται, όπως αποδείχθηκε, σε καταναλωτικές δαπάνες.

    Ισχυρή στήριξη έδωσαν οι τεχνολογικές μετοχές, εν αναμονή των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου, με την μετοχή της Amazon να ενισχύεται στο +1,52%, της Apple στο 3,71%, της Alphabet στο 3,05%, και της Facebook στο 4,92%.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 26.659,11 μονάδες με άνοδο 0,52%, ο S&P 500 στις 3.310,11 μονάδες με κέρδη 1,19% και ο  Nasdaq στις 11.185,59 μονάδες με άνοδο 1,64%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 18 έκλεισαν με άνοδο και 12 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Apple (3,71%) ενώ ακολούθησε η μετοχή της Chevron (2,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η μετοχή της Walgreens Boots Alliance (-3,09%).

    Αμέσως μετά τη λήξη των συνεδριάσεων η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη 16,4 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των μετοχών (11,3 δολάρια ανά μετοχή), με την μετοχή της να ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 6%. Η Amazon ανακοίνωσε κέρδη 12,37 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για 7,41 δολάρια ανά μετοχή, με την μετοχή της πάντως να υποχωρεί οριακά. Η Facebook ανακοίνωσε αύξηση 22% στα κέρδη, στα 21,47 δισ. δολάρια, με την μετοχή της να ενισχύεται αυτή την ώρα οριακά.



    ΣΧΟΛΙΑ