• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έπιασε και τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones στο μεγαλύτερο σερί των τελευταίων ετών

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να επεκτείνει στις 8 συνεδριάσεις το ανοδικό του σερί, το καλύτερο των τελευταίων 4 ετών, αναμένοντας τα νέα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έσπασε το όριο των 35.000 μονάδων κλείνοντας στις 35.060,81, σε υψηλό 15 μηνών, σημειώνοντας άνοδο 0,31%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.565,69 μονάδες με κέρδη 0,24% ενώ ο Nasdaq στις 14.358,02 μονάδες με άνοδο 0,03%.

     Η αγορά είδε με ικανοποίηση τα στοιχεία από τη Βρετανία, όπου ο πληθωρισμός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών. Η έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτέρωσε την ελπίδες για την στάση της Τράπεζας της Αγγλίας τους επόμενους μήνες, την ώρα πάντως που άπαντες αναμένουν οι Κεντρικές Τράπεζες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2023 που ανακοινώνουν με το κλείσιμο της συνεδρίασης οι Netflix, IBM και Tesla. Νωρίτερα, πάντως, απογοήτευση προκάλεσαν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Goldman Sachs, οι οποίες ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων.

    Ειδικότερα η τράπεζα είδε τα καθαρά κέρδη της να υποχωρούν στα 1,22 δισ. δολάρια ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή, καταγράφοντας βουτιά κατά 58% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, περίμεναν κέρδη περί 3,18 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα της, παράλληλα, διαμορφώθηκαν σε 10,9 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Goldman Sachs έκλεισε πάντως με κέρδη 0,97%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, άλμα 5,28% σημείωσε η Verizon, ενώ ακολούθησαν οι Salesforce (2,92%) και Cisco (2,32%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (-1,43%) και Microsoft (-1,23%), με την τελευταία να βλέπει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Activison Blizzard να παίρνει παράταση για άλλους τρεις μήνες.

    Εκτός Dow Jones, η μετοχή της Carvana σημείωσε άλμα 40,20% καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

    Η AT&T Inc. σημείωσε άνοδο 8,52% αφού η εταιρεία τηλεπικοινωνιών καθησύχασε τους επενδυτές λέγοντας ότι λιγότερο από το 10% του εθνικού της δικτύου τηλεπικοινωνιών χάλκινων καλωδίων περιέχει  μόλυβδο.

    Διαβάστε επίσης

    Carvana: Άλμα για τη μετοχή μετά τη συμφωνία με ομολογιούχους για μείωση χρέους κατά 1 δισ. δολάρια

    Χρυσός: Αμετάβλητο στα υψηλά έξι εβδομάδων παρά την άνοδο του δολαρίου

    Πετρέλαιο: Κατοχύρωση κερδών σε WTI και Brent



    ΣΧΟΛΙΑ