• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές, «διορθώνει» ο Dow Jones

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Τέλος στο διήμερο αρνητικό σερί για τις τεχνολογικές μετοχές επιχειρείται να μπει στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να ανοίγουν με κέρδη την Τετάρτη. Ωστόσο σύντομα ο Dow Jones πέρασε σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών των προηγούμενων ημερών.

    Στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον παραμένει γύρω από την πολιτική κόντρα μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ που ξέσπασε μετά τις εκλογές, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την ήττα του από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, επιμένοντας για προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του ο εκλεγμένος νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την μετάβαση της εξουσίας.

    Στη μάχη για την Γερουσία, οι Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια ακόμα έδρα, και πλέον χρειάζονται ακόμα 2 στις 3 εναπομείνασες κενές έδρες για να λάβουν ξανά τον έλεγχο.  Ωστόσο η κατάσταση δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο 2020, καθώς η εκλογή 2 εκ των 3 εδρών (στην Τζόρτζια) μεταφέρεται για τις επαναληπτικές εκλογές στις 5 Ιανουαρίου.

    Παράλληλα, παραμένει το ενδιαφέρον γύρω από τις έρευνες για το εμβόλιο κατά της Covid-19, μετά και τα θετικά  νέα από τις κλινικές μελέτες της Pfizer. Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε πως το δικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα άνω του 92% ενώ προχωρά στην μαζική παραγωγή του.

    Έτσι μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones υποχωρούσε οριακά στις 29.413,90 μονάδες με απώλειες -0,02%, ενώ αντίθετα ο  S&P 500 ενισχυόταν στις  3.561,57 μονάδες με κέρδη 0,45% και ο  Nasdaq στις 11.714 μονάδες με άνοδο 1,39%.

    Κλειστή παραμένει η αγορά των ομολόγων, λόγω της εορτής της ημέρας των Βετεράνων.



    ΣΧΟΛΙΑ