• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα στο άνοιγμα – Γκρεμίζεται 25% η μετοχή της Bed Bath & Beyond

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με έντονες διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα ξεκίνησε η μέρα στην Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα πρακτικά της Fed στα οποία κατέστη σαφές ότι θα συνεχιστεί η αύξηση των επιτοκίων.

    Η χθεσινή ημέρα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους δείκτες, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κλείσιμο, καθώς ο Nasdaq σημείωσε πτώση άνω του 1%, με τους επενδυτές να απομακρύνονται από τις μετοχές τεχνολογίας στον απόηχο της ανόδου των αμερικανικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.980,32 μονάδες με απώλειες -0,50%, ο S&P 500 στις 4.274,04 μονάδες με πτώση -0,72% ενώ ο Nasdaq στις 12.938,12 μονάδες με βουτιά -1,25%. Οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν άνοδο, με το 10ετές ομόλογο να διαρκέσει σχεδόν 7 μονάδες βάσης στο 2,893%.

    Σήμερα η μέρα ξεκινάει λίγο-πολύ από εκεί που τελείωσε χθες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία. Η Phila Fed ανακοίνωσε σήμερα ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη ενώ λίγο νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 την εβδομάδα που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, τα αιτήματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους μιλούσε για 264.000 αιτήσεις. Η πτώση των αιτήσεων υποδηλώνει ακόμα υγιή αγορά εργασίας, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζομένους εν μέσω παρατεταμένων ελλείψεων.

    Επίσης η πρόεδρος της San Francisco Federal Reserve Bank, Mary Daly δήλωσε σήμερα ότι μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ή 75 μ.β. στην επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο θα είναι μια «λογική» κίνηση για να οδηγηθεί το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού λίγο πάνω από το επίπεδο του 3% μέχρι το τέλος του 2022 και λίγο υψηλότερα από αυτό το 2023.

    Μείωση σχεδόν 6% παρουσίασαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών των Ιούλιο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα βουτιά περίπου 20% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ειδικότερα, οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 4,81 εκατ. μονάδων, υποχωρώντας σε χαμηλό από τον Νοέμβριο του 2015, αν εξαιρεθεί η μια σύντομη βουτιά στην αρχή της πανδημίας.

    Στον «αφρό» των εξελίξεων στην αγορά σήμερα βρίσκεται για ακόμα μια μέρα η μετοχή meme της Bed Bath & Beyond, αφού το ξέφρενο ράλι που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται πως φτάνει «αισίως» στο τέλος του. Κι αυτό διότι η είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ryan Cohen θα πουλήσει το μερίδιό του, οδηγεί τους επενδυτές σε μαζικές πωλήσεις, με την μετοχή αυτή την ώρα να γκρεμίζεται  κατά 26%. «Η φρενίτιδα για τη μετοχή Bed Bath and Beyond θα μπορούσε να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους κερδοσκόπους που αγόρασαν μετοχές τις τελευταίες ημέρες για να μιμηθούν τους influencers των μετοχών meme», δήλωσε η Susannah Streeter, αναλύτρια στο Hargreaves Lansdown. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Bed Bath & Beyond, σημείωσε άνοδο πάνω από 400% από τα χαμηλά του Ιουλίου. Η έκρηξη της τιμής της προκάλεσε ζημιά αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσους «σόρταραν», ποντάροντας στην πτώση της, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης S3 Partners.

    Η μετοχή της Kohl’s υποχωρεί 6,5% αφού ο λιανοπωλητής μείωσε τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος, ως αποτέλεσμα των πιο απότομων εκπτώσεων και το υψηλότερο κόστος εν μέσω της φθίνουσας ζήτησης για ρούχα και παπούτσια λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

    Η μετοχή της Estee Lauder ανεβαίνει ήπια 0,5% ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αναμένεται να κινηθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω των συνεχιζόμενων lockdown στην Κίνα και της πίεσης από την ενίσχυση του δολαρίου. Η εταιρεία αρωμάτων και προϊόντων περιποίησης δέρματος δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει πτώση 8% έως 10% στις πωλήσεις αυτό το τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν ότι τα έσοδα θα παραμείνουν σχεδόν σταθερά το τρίμηνο, το οποίο είναι το πρώτο της οικονομικής χρήσης της Estee Lauder. Η ετήσια πρόβλεψη της εταιρείας κινείται επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Η μετοχή της Wolfspeed εκτινάχθηκε 25% αφού η εταιρεία κατασκευής προϊόντων τσιπ παρουσίασε καλύτερες από τις αναμενόμενες προοπτικές αφού ανέφερε μικρότερη από την αναμενόμενη απώλεια το τέταρτο τρίμηνο.

    Άνοδο άνω του 2% σημειώνουν η Chevron και η Exxon Mobil, ενώ η Devon Energy προσθέτει 4,6%.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones χάνει 0,2% στις 33.920 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει ήπια 0,02% στις 4.275 μονάδες ενώ επίσης οριακή άνοδο σημειώνει και ο Nasdaq κατά 0,05% στις 12.945 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    Ήρθε το τέλος στο ράλι των meme μετοχών; Δισεκατομμυριούχος πουλάει το μερίδιό του και βυθίζει τη Bed Bath & Beyond



    ΣΧΟΛΙΑ