• Business

    Estee Lauder: Πλήγμα στις πωλήσεις από τα lockdowns της Κίνας και το ισχυρό δολάριο

    • Bloomberg
    Fabrizio Freda, CEO Estee Lauder

    Fabrizio Freda, CEO Estee Lauder


    Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις της Estee Lauder θα κινηθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω των συνεχιζόμενων lockdown στην Κίνα και της πίεσης από την ενίσχυση του δολαρίου.

    Η εταιρεία αρωμάτων και προϊόντων περιποίησης δέρματος δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει πτώση 8% έως 10% στις πωλήσεις αυτό το τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν ότι τα έσοδα θα παραμείνουν σχεδόν σταθερά το τρίμηνο, το οποίο είναι το πρώτο της οικονομικής χρήσης της Estee Lauder. Η ετήσια πρόβλεψη της εταιρείας κινείται επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Οι περιορισμοί της πανδημίας στην Κίνα πλήττουν την ανάπτυξη της Estee Lauder, η οποία συνήθως παράγει περίπου το ένα τρίτο των εσόδων της στη χώρα.

    Τον Μάιο, η εταιρεία μείωσε την ετήσια πρόβλεψή της σε μεγάλο βαθμό λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας στα κέντρα διανομής στη Σαγκάη. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι εγκαταστάσεις λειτουργούν ξανά, η Estee Lauder επισήμανε ότι τα πρόσφατα lockdown στη νησιωτική επαρχία Χαϊνάν είναι ένας «ισχυρός κόντρα άνεμος».

    Η μετοχή της υποχώρησε στην προσυνεδρίαση της Νέας Υόρκης κατά 1,3%, ενώ διαπραγματεύεται περίπου 25% χαμηλότερα από τα υψηλά του Ιανουαρίου.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα δημοσιονομικά της αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο θα επηρεαστούν επίσης από το τέλος των συμβάσεων παραχώρησης άδειας χρήσης των σειρών προϊόντων Donna Karan New York, DKNY, Michael Kors, Tommy Hilfiger και Ermenegildo Zegna.

    Διαβάστε ακόμη:

    Estee Lauder: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για εξαγορά της Tom Ford

    Κ. Ροζακέας: Γιατί το «διαζύγιο» του Ομίλου Σαράντη με την Estee Lauder είναι win-win συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ