• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήρθε το τέλος στο ράλι των meme μετοχών; Δισεκατομμυριούχος πουλάει το μερίδιό του και βυθίζει τη Bed Bath & Beyond

    • NewsRoom
    Wall Street: Με βουτιά ολοκλήρωσε τον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020 - Στο -1,59% έκλεισε ο Dow Jones


    Κατακόρυφη ήταν η πτώση της μετοχής Bed Bath & Beyond, η οποία ξεκίνησε με απώλειες 20% στο άνοιγμα της Wall Street.

    Μετά το ξέφρενο ράλι στο οποίο πρωταγωνίστησε η meme μετοχή Bed Bath & Beyond, η είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ryan Cohen θα πουλήσει το μερίδιό του, ίσως αποτελέσει το πρώτο ισχυρό πλήγμα των meme μετοχών.

    Το επενδυτικό σχήμα RC Ventures του δισεκατομμυριούχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 9,45 εκατ. μετοχές, οδηγώντας τη μετοχή ήδη στο pre-market να εμφανίζει απώλειες της τάξης του 18%.

    «Η φρενίτιδα για τη μετοχή Bed Bath and Beyond θα μπορούσε να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους κερδοσκόπους που αγόρασαν μετοχές τις τελευταίες ημέρες για να μιμηθούν τους influencers των μετοχών meme», δήλωσε η Susannah Streeter, αναλύτρια στο Hargreaves Lansdown.

    Φόβοι για sell off

    Η ανάκαμψη στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά αναβίωσε την εποχή των κερδοσκοπικών συναλλαγών σε μεμονωμένες μετοχές μεταξύ επενδυτών, οι οποίοι το προηγούμενο εξάμηνο έμειναν μακριά από επικίνδυνα στοιχήματα, λόγω της κατάρρευσης των αμερικάνικων δεικτών.

    Μία χαρακτηριστική περίπτωση, ήταν η μετοχή της Bed Bath & Beyond, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 400% από τα χαμηλά του Ιουλίου. Η έκρηξη της τιμής  της  προκάλεσε ζημιά αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσους «σόρταραν», ποντάροντας στην πτώση της, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης S3 Partners.

    «Από τη δική μας σκοπιά, πιστεύουμε ότι οι τάσεις στο Bed Bath & Beyond παραμένουν αμφισβητούμενες», δήλωσε ο αναλυτής της Keybanc Capital Markets, Bradley Thomas, σε έκθεσή του μετά την αποκάλυψη από την RC Ventures. Είναι underweight με στόχο τιμής 2 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Oι short θέσεις αυξάνονται παρά το ράλι της Wall Street- Η ανάκαμψη των meme μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ