• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έκτη ημέρα ανόδου για Dow Jones με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος παρέμειναν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν το νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.585,35 μονάδες με κέρδη 0,22%, ο S&P 500 στις 4.522,79 μονάδες με άνοδο 0,39% ενώ ο Nasdaq στις 14.244,95 μονάδες με κέρδη 0,93%. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε νέο υψηλό για το 2023.

    Η σεζόν των εταιρικών ανακοινώσεων συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για μια σειρά από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Bank of America, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs. Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης η United Airlines αλλά και οι Tesla και  Netflix.

    Πάντως, η Wall Street αναμένει μια πτώση κερδών για πολλές από τις εισηγμένες. Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση άνω του 7% στα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το FactSet.

    Η Wall Street ετοιμάζεται επίσης για την κίνηση της FED την επόμενη εβδομάδα, με τους traders να τοποθετούν πλέον την πιθανότητα για μια νέα αύξηση της τάξης των 25 μ.β. στο 97%.

    Η αγορά είδε με προβληματισμό τα στοιχεία από την Κίνα, σύμφωνα με τα οποία η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,8% το δεύτερο τρίμηνο του έτους,  επιβραδύνοντας σε σχέση με το +2,2% στο πρώτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το κινεζικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 6,3%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 7,3%.

    Οι επενδυτές άκουσαν πάντως  σήμερα την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν να δηλώνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού και πως δεν αναμένει η οικονομία των ΗΠΑ να μπει σε ύφεση. Σε συνέντευξη στο Bloomberg TV, η Γέλεν είπε επίσης πως η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να επηρεάσει άλλες οικονομίες, όμως η οικονομία των ΗΠΑ είναι «σε καλό δρόμο» προς τη μείωση του πληθωρισμού ενώ η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Intel (3,68%), JPMorgan (2,41%), Apple (1,73%), Travelers (1,59%) και American Express (1,16%).  Στον αντίποδα, βαριές απώλειες 7,5% κατέγραψε η Verizon Communications, ενώ στο -3,42% έκλεισε η Disney και στο -1,66% η Merck & Co.

    Εκτός Dow Jones, άνοδο 3,2% σημείωσε η μετοχή της Tesla.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα έφεραν πτώση – Απώλειες 2% για το πετρέλαιο

    Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες λόγω Κίνας – Πτώση 0,63% για τον Stoxx 600

    Microsoft: Αγώνας δρόμου για άρση του βρετανικού βέτο στο deal των 75 δις δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ