• Business

    Microsoft: Αγώνας δρόμου για άρση του βρετανικού βέτο στο deal των 75 δις δολαρίων

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Σε διαρθρωτικά μέτρα αναμένεται να προχωρήσει η Microsoft στο deal 75 δις δολαρίων με την Activision ώστε να πάρει την έγκριση από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

    Ύστερα από το πράσινο φως από τις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, κι αφού ο τεχνολογικός κολοσσός έλαβε έγκριση από αρκετές χώρες του κόσμου, η Βρετανία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο για να ολοκληρωθεί η θηριώδης συμφωνία που θα κάνει την εταιρεία κυρίαρχο στο gaming.

    Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας εξέφρασαν πριν μερικές εβδομάδες σοβαρές αμφιβολίες επικαλούμενες ζητήματα  μονοπωλίου στη συμφωνία και αθέμιτο ανταγωνισμό για άλλες εταιρείες, με τη Microsoft να βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις ώστε να γίνει άρση του βέτο.

    Μετά την επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών, βρετανός δικαστής στο εφετείο για θέματα ανταγωνισμού αναμένεται να εξετάσει αν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί το βέτο και να προχωρήσει η μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο του gaming cloud.

    Οι δικηγόροι της ρυθμιστικής αρχής εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για τις συνομιλίες με τη Microsoft, σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη πλέον μεταξύ των δύο πλευρών.

    Η Microsoft βιάζεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 18 Ιουλίου για να αποφύγει την καταβολή αμοιβής διάσπασης ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Activision. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας χωρίς την υπογραφή των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών θεωρείται επισφαλής, καθώς θα παραβίαζε τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμο ύψους 5% των συνολικών παγκόσμιων εσόδων των εταιρειών.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft: Συμφωνία με Sony για να παραμείνει δημοφιλές παιχνίδι της Activision στο PlayStation

    Microsoft: Απορρίφθηκε αίτηση της FTC για παύση της εξαγοράς της Activision Blizzard

    Microsoft: Δρομολογεί επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας μετά τις 10.000 απολύσεις του Ιανουαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ