• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες προμηνύουν τα futures, αρνητικό το κλίμα στις αγορές

    • NewsRoom


    Οι δηλώσεις Μνούτσιν αργά το βράδυ της Τετάρτης καθώς και η νέα τάξη πραγμάτων που φαίνεται πως διαμορφώνεται στην Ευρώπη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, επηρεάζουν αρνητικά την κίνηση των βασικών δεικτών της Wall Street, τα μελλοντικά συμβόλαια των οποίων είναι στο «κόκκινο» λίγο πριν το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

    Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και όλα έδειχναν πως τίποτα δεν θα εμπόδιζε τους δείκτες να διαμορφώσουν μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση. Όμως όλοι λογάριαζαν χωρίς τον…Στίβεν Μνούτσιν. Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε πως η επίτευξη συμφωνίας για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας, το οποίο αγορά και επενδυτές αναμένουν πως και πως, είναι πολύ δύσκολη καθώς υπάρχει ακόμα μεγάλη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους. Η δήλωση αυτή σκόρπισε απογοήτευση στους επενδυτές, οι οποίοι, είχαν αρχίσει να τρέφουν ελπίδες για την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν τις εκλογές. Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 28.514 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,58%. Ο S&P 500 υποχώρησε στις 3.488,67 μονάδες με απώλειες -0,66% ενώ ο Nasdaq στις 11.768,73 μονάδες με απώλειες -0,80%.

    Σήμερα οι δείκτες ακολουθούν την πορεία ενός γενικότερα επιβαρυμένου κλίματος στις αγορές όλου του κόσμου και ιδιαίτερα σε αυτές τις Ευρώπης, καθώς οι βασικοί δείκτες παρουσιάζουν ισχυρές απώλειες. Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί στο 1,9% ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει ισχυρή πτώση στο 2,83%.

    Απόρροια του κλίματος αυτού αποτελεί η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Γηραιά Ήπειρο, και πολλές κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να πάρουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης. Το Λονδίνο εξετάζει ένα νέο γενικευμένο lockdown ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να κλείσει τα πανεπιστήμια δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, την ώρα που η Βρετανία σημειώνει 20.000 κρούσματα ημερησίως. Στη Γαλλία επίσης επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

    Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,7 δισ. δολαρίων ή 1,66 δολάρια ανά μετοχή, και έσοδα 11,7 δισ. δολαρίων. Ωστόσο τα θετικά αποτελέσματα δεν φαίνεται να πείθουν καθώς στην προαγορά η μετοχή της υποχωρεί στο 1,5%.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones παρουσιάζουν ισχυρές πιέσεις στο -1,12%, χάνοντας 315 μονάδες. Τα μελλοντικά συμβόλαια του ευρύτερου S&P500 χάνουν 40,40 μονάδες ή 1,2% ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν επίσης στο -1,64%, στις 11.776 μονάδες.

    H μετοχή της Tesla υποχωρεί στην προαγορά στο -2,71%, της Amazon στο -1,7%, της Microsoft στο -1,3% και της Wells Fargo στο -6,02%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ