• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΥ: «Πολύ ανησυχητική» η εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη – Προς lockdown το Λονδίνο

    • NewsRoom


    Η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη είναι «πολύ ανησυχητική», παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    «Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

    «Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε ωστόσο ο Χανς Κλούγκε, επιμένοντας στην σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάσχεση της επιδημίας.

    «Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μέσα στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», είπε.

    Στην ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

    Συναγερμός στις Αρχές του Λονδίνου για την εξάπλωση του κορονοϊού

    Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε την Τετάρτη πως περιμένει ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα πιο αυστηρούς περιορισμούς.

    Όπως μεταδίδει το BBC, εκατομμύρια Λονδρέζοι θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρότερα μέτρα από το Σάββατο, με απαγορεύσεις σε νοικοκυριά να έρχονται σε επαφή σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, με τα πιο αυστηρά μέτρα, απαγορεύεται στα μέλη νοικοκυριών να έρχονται σε επαφή με άλλα μέλη νοικοκυριών σε εστιατόρια και παμπ, ενώ οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν τη χρήση των μέσων μεταφοράς.

    Και στο Έσεξ αναμένονται πιο αυστηροί περιορισμοί από αυτό το Σαββατοκύριακο.

    «Απλώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, για να συμπληρώσει πως «έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά».

    Η Βρετανία κατέγραψε χθες 19.724 νέα ημερήσια κρούσματα της Covid-19, σημειώνοντας αύξηση (2.490 περισσότερα) σε σχέση με τα κρούσματα που ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, καθώς ξεκινούν να εφαρμόζεται το νέο σύστημα της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας, με τοπικά μέτρα σε περιοχές της χώρας.

    Άλλοι 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ