• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος 1,3% για τον Nasdaq στο άνοιγμα – Σημαντικά κέρδη για Tesla, Meta και Netflix

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Ανοδικά ανοίγουν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή καθησύχασαν τους φόβους της αγοράς για οικονομική επιβράδυνση, ωστόσο οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν επιφυλακτικοί.

    Ο S&P 500 έχει ανακάμψει 13% από τα χαμηλά επίπεδα στα μέσα Ιουνίου, αλλά οι επενδυτές φοβούνται ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Fed σε νέα επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

    «Ενώ είναι σαφές ότι η Fed πρέπει να συνεχίσει να συσφίγγει την πολιτική, απομένουν ακόμη περίπου έξι εβδομάδες μέχρι την επόμενη συνεδρίαση και υπενθυμίζουμε στους επενδυτές ότι τα οικονομικά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Robert Schein, επικεφαλής επενδύσεων, Blanke Schein Wealth Management.

    Λόγω της αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και τον πληθωρισμό-ρεκόρ, η αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, παραμένει «ακριβή» παρά το εξοντωτικό sell-off των προηγούμενων μηνών. «Είναι δύσκολο να πούμε τώρα ότι η αγορά είναι «φθηνή», ανέφερε ο Rob Haworth, αναλυτής στην U.S. Bank.

    O αναλυτής του fund Horizon Investments, Ronald Saba, σημείωσε ότι πλέον δεν πρέπει να εστιάζει κάποιος μόνο στην ανάπτυξη μιας εταιρείας αλλά και στο τι ακριβώς πληρώνει. «Οι τιμές των μετοχών θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ειδικά σ’ ένα περιβάλλον επιβράδυνσης της οικονομίας», ανέφερε.

    Η απόδοση του αμερικανικού 10ετους ομολόγου υποχωρεί κατά 2,5% ενώ του 2ετους επίσης υποχωρεί κατά 1,25%.

    Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ανεβαίνει 3,5% καθώς ο CEO Elon Musk ανέβασε τον πήχη για την αύξηση της παραγωγής της εξαιρετικά υψηλά. Συγκεκριμένα o Musk κατά την ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας τόνισε ότι αν όλα πάνε βάση σχεδιασμού η Tesla θα παράγει πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα το 2022. Στις υπόλοιπες τεχνολογικές η Amazon προσθέτει 2,3% η Apple είναι στο +1,3%, η Meta επίσης σημειώνει ισχυρά κέρδη με άνοδο 3,5% στα 173 δολάρια ενώ και η Netflix συνεχίζει το δικό της ράλι ανόδου προσθέτοντας σήμερα 2,8%.

    Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει επίσης η μετοχή της AMC, αγαπημένης των χρηστών του Reddit, αφού προσθέτει πάνω από 17%, ενώ και Global Blood Therapeutics σημειώνει άνοδο 5% αφού η Pfizer επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει την φαρμακοβιομηχανία σε μια συμφωνία 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Αντιθέτως σημαντική πτώση πάνω από 5% σημειώνει η NVIDIA καθώς είπε ότι περιμένει έσοδα μειωμένα κατά 19% το δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με το πρώτο. Η μετοχή της Palantir υποχωρεί 13% αφού η εταιρεία λογισμικού ανάλυσης δεδομένων μείωσε την ετήσια πρόβλεψή της για τα έσοδα.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,8% στις 33.067 μονάδες, ο S&P 500 επίσης προσθέτει 0,95% στις 4.184 μονάδες ενώ τα ισχυρότερα κέρδη σημειώνει ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος κινείται στις 12.834 μονάδες, με άνοδο 1,4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Το παράδοξο της Wall Street: Τα κέρδη συρρικνώνονται, αλλά οι μετοχές παραμένουν ακριβές



    ΣΧΟΛΙΑ