• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό το άνοιγμα με κέρδη για τράπεζες και πετραλαϊκές

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανοδικά ξεκίνησαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επιστρέφοντας από την αργία της Ημέρας των Προέδρων.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στις συζητήσεις για το νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο έχει προτείνει ο Τζο Μπάιντεν, καθώς και στην πορεία των εμβολιασμών, η οποία αποκτά μεγαλύτερη δυναμική το τελευταίο διάστημα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα  52,9 εκατομμύρια εμβόλια μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

    Στα νέα εταιρικά αποτελέσματα, η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies Inc ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 40% στις πωλήσεις ωστόσο πρσυνεδριακά η μετοχή της δέχεται πιέσεις άνω του 11%. Η καθαρή ζημιά της Palantir μειώθηκε στα 148,3 εκατ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 159,3 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση, κέρδισε 6 σεντ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 2 σεντ. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 322,1 εκατ. δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς που έκανε λόγο για 300,7 εκατ. δολάρια.

    Η AutoNation ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και αποκάλυψε ένα σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η  CVS Health ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

    Κέρδη σημειώνουν και οι τράπεζες, με τη μετοχή της Morgan Stanley (1,70%), της Goldman Sachs (1,23%) και της JP Morgan (1,83%), καθώς επωφελήθηκαν από τις αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων που άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου. Κέρδη και για τις πετρελαϊκές, με την μετοχή της Exxon Mobil να κινείται στο 3,25%, της Marathon Oil στο 6,75% και την μετοχή της Chevron να βρίσκεται στο 0,78%, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό 13 μηνών, λόγω του σφοδρού κύματος ψύχους που έχει πλήξει μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας πάντως είναι η μετοχή της SocketMobile που σημειώνει άνοδο 229,63% μετά την συμφωνία της με την Apple για την προμήθεια barcode scanners στα  iPhone 12.

    Έτσι, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, ο Dow Jones κινείται στις 31.577,53 μονάδες με άνοδο 0,38%, ο S&P 500 στις 3.944,31 μονάδες με άνοδο 0,24% ενώ η Nasdaq στις 14.143,82 μονάδες με άνοδο 0,34%



    ΣΧΟΛΙΑ