• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά τα futures, πάνω από 7% προσθέτει η Tesla, στο -12% η GameStop

    Wall Street


    Ανοδικές κινήσεις πραγματοποιούν τη Δευτέρα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές, μετά από ένα «κενό» τριήμερο λόγω του Πάσχα των Kαθολικών, να επικεντρώνται στα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία αναδεικνύουν ένα αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πρόσθεσε 916.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σημειώνοντας υψηλό επταμήνου, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 6%. Είναι εμφανές ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με την άρση των lockdown που οδήγησαν σε εκτίναξη της ανεργίας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιστροφή των Αμερικανών στις δουλειές τους αλλά και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

    Λίγο πριν το καμπανάκι της έναρξης στη Wall Street, οι αποδόσεις των μετοχών τραπεζών, βιομηχανικών και υλικών εταιρειών των ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, JPMorgan, Boeing και Dow Inc, οι οποίες είναι έτοιμες να επωφεληθούν από μια βελτιωμένη οικονομία, σταθεροποιήθηκαν περίπου 1% στις εμπορικές συναλλαγές στην αγορά.

    Η μετοχή της BofA κερδίζει προσυνεδριακά 1,39%, η JP Morgan προσθέτει 0,8% και η Boeing 1,1%. Η Tesla σημειώνει άνοδο 7,11% αφού δημοσίευσε παραγγελίες ρεκόρ, καθώς η σταθερή ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της αντισταθμίζει τον αντίκτυπο μιας παγκόσμιας έλλειψης εξαρτημάτων αυτοκινήτου. Η μετοχή της Invitae Corp προσθέτει 11%, καθώς η ετιαρία δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της SoftBank Group Corp, θα επενδύσει 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία γενετικής διάγνωσης. Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν το 2010, έχουν υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες, δίνοντάς της μια αξία αγοράς 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η μετοχή της GameStop υποχωρεί λίγο πριν το άνοιγμα κατά 12% καθώς ο πωλητής βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε ότι μπορεί να πουλήσει μετοχή αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκμεταλλαευόμενος το «τρελό ράλι» στις μετοχές του φέτος, εξαιτίας της φρενίτιδας που προκλήθηκε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της πλατφόρμας Reddit. Η εταιρεία είπε ότι θα πουλήσει έως και 3,5 εκατομμύρια μετοχές και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επιταχύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού της μοντέλου στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στην τιμή κλεισίματος της Πέμπτης στα 191,45$, η «at-the-market» πώληση θα μπορούσε να φέρει στη GameStop έως και 670 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν υποχρεούται να πουλήσει μετοχές σε αυτήν την αξία, καθώς τα προγράμματα στην αγορά επιτρέπουν στις εταιρείες να πωλούν μετοχές για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones προσθέτουν 251 μονάδες ή 0,76%, του S&P 500 κερδίζουν 0,66% και του τεχνολογικού Nasdaq επίσης κινούνται ανοδικά, στο +0,73%.



    ΣΧΟΛΙΑ