• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά τα futures με το βλέμμα στη Federal Reserve

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στη διήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve.

    Χθες η Wall Street επέστρεψε στα κέρδη μετά τις δύο συνεχόμενες εβδομάδες «χασούρας». Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση της AstraZeneca να προχωρήσει στη τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού, γεγονός που επέφερε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στους επενδυτές. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 327,96 μονάδες στο 1,18% κλείνοντας στις 27.993,33 μονάδες. Πρωταγωνίστριες αναδείχθηκαν οι μετοχές της American Express (+3,78%), της Boeing (+3,20%) και της Apple (+3%). Ο S&P 500 έκλεισε την συνεδρίαση της Δευτέρας στις 3.383,54 μονάδες με κέρδη 1,27% και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε στις 11.056 μονάδες με άνοδο 1,87%.

    Η Fed ξεκινάει την Τρίτη διήμερη συνάντηση για χάραξη πολιτικής, τις αποφάσεις της οποίας περιμένει με ενδιαφέρον η αγορά, καθώς οι επενδυτές  θα περιμένουν σημάδια αναφορικά με το πώς φαίνεται η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

    Ενδιαφέρον υπάρχει μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, όπου οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά το 2020, κατά 0,5% σε ετήσια βάση, γεγονός που φέρνει αισιοδοξία στις ΗΠΑ και στους επενδυτές οι οποίοι αναμένουν ανάλογα αποτελέσματα.

    Σε αυτό το κλίμα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 186 μονάδες ή 0,67%, ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται στις 3,397 μονάδες με κέρδη 0,80%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq, ο οποίος παρουσιάζει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, ενισχύονται κατά 131 μονάδες, στο 1,18%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ