• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανάκαμψη 1,5% για τον Nasdaq μετά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, με τους επενδυτές να μελετούν με ενδιαφέρον τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC, τα οποία έδειξαν την πρόθεση των αξιωματούχων της FED να συνεχίσουν ταχύτατα τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.120,80 μονάδες με άνοδο 0,60%, 0 S&P 500 στις 3.978.83 μονάδες με κέρδη 0,95% ενώ ο Nasdaq στις 11.434,74 μονάδες με άνοδο 1,51%.  Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Nasdaq είχε σημειώσει ισχυρές απώλειες άνω του 2%, υπό το βάρος των άσχημων προβλέψεων για το δεύτερο τρίμηνο της Snap.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι American Express (3,46%), Boeing (2,19%) και Home Depot (2,00%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Johnson & Johnson (-1,01%) και P&G (-1,65%).

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC της 3ης και 4ης Μαΐου, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, οι αξιωματούχοι της FED ανέφεραν την ανάγκη για μια ταχύτερη άνοδο των βασικών επιτοκίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρόμοιες αυξήσεις όπως η τελευταία, κατά 50 μονάδες βάσης, και στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας. Παράλληλα, τόνισαν πως για την μείωση του πληθωρισμού ίσως είναι απαραίτητο να φτάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου σε ένα εύρος επιτοκίων μεγαλύτερο από αυτό που αναμένει η αγορά και το οποίο θεωρείται «ουδέτερο».

    Τα πρακτικά της FED ήταν κατά βάση αυτά που ανέμεναν οι αγορές, με βάση και τις προηγούμενες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, καθησυχάζοντας τους επενδυτές οι οποίοι φοβόντουσαν για μια πιο επιθετική ρητορική.

    Από εκεί και πέρα, ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, που ταλαιπώρησε τη Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της αγοράς. Η μετοχή της Khol’s ξεχώρισε την Τετάρτη με άνοδο 11,89% καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως σε μια περίοδο αστάθειας η εταιρεία θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών.

    Οι μετοχές της Nordstrom εκτινάχθηκαν κατά 14,02% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες πωλήσεων και αύξησε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος.

    Η Dick’s Sporting Goods έκλεισε στο +9,69% λόγω  των ισχυρών κερδών που κατέγραψε στο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι μείωσε τις προοπτικές της.

    Το Best Buy έκλεισε με άνοδο 8,97%, παρά την υποβάθμιση από την Barclays, η οποία ακολούθησε μια έκθεση μικτών κερδών την Τρίτη .

    Από τις τεχνολογικές μετοχές, η Intuit ‘έκλεισε με άνοδο 8,21%, αφού η εταιρεία φορολογικού λογισμικού ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα και αύξησε τις προοπτικές του τρέχοντος τριμήνου.

    Το DocuSign και το Zoom Video αυξήθηκαν κατά περίπου 8% και η Nvidia, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, έκλεισε με άνοδο 5,08%

    Τέλος η Valvoline stock έκλεισε με άνοδο 12,42%, μετά το ενδιαφέρον της Aramco για αγορά κάποιας μονάδας της.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Coca Cola, Mυτιληναίος, Εθνική έφεραν τον δείκτη πάνω από τις 873 μονάδες – Tα βλέμματα στα αποτελέσματα ά 3μήνου



    ΣΧΟΛΙΑ