• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα άνω του 1% για τους βασικούς δείκτες μια μέρα πριν την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να περιμένει με αισιοδοξία τις αυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.245,93 μονάδες με άνοδο  1,11%, ο S&P 500 στις 4.137,29 μονάδες με κέρδη 1,14% ενώ ο Nasdaq  στις 11.891,79 μονάδες με άνοδο 1,48%.

    Η Microsoft ηγήθηκε των κερδών μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, κλείνοντας με άνοδο  3,12%. Στο +2,7% έκλεισε η μετοχή της Intel ενώ στο +2,45% η μετοχή της Salesforce. Μόλις δύο μετοχές του δείκτη έκλεισαν μα απώλειες (Disney -0,40% και Chevron -0,56%).

    Η αγορά αναμένει πως ο δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο που θα ανακοινωθεί την Τρίτη θα υποχωρήσει τουλάχιστον στο 6,2% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, από 6,5% τον Δεκέμβριο. Πάντως η αγορά αναμένει άνοδο κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

    Οι επενδυτές θεωρούν πως η σταθερή πορεία του ΔΤΚ ενισχύει τα σημάδια πως ο πληθωρισμός μειώνεται κάτι που μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε μια αλλαγή στάσης από τη FED, με παύση των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων.

    Αντίθετα, μια αρνητική είδηση ως προς την έκθεση της Τρίτης πιθανότατα θα σήμαινε ότι η Fed θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια, ασκώντας πτωτική πίεση στις μετοχές.

    Εξάλλου, η αγορά άκουσε σήμερα το μέλος της  Fed, Michelle Bowman, να υποστηρίζει πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της , προκειμένου  να οδηγήσει τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο του 2%. Όπως ανέφερε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να διαμορφώσει μια καλύτερη ισορροπία στη ζήτηση με την προσφορά.

    Πέρα από τα νέα για τον πληθωρισμό, η αγορά αναμένει μια σειρά από νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ άλλων, αναμένονται τα αποτελέσματα τριμήνου από τις  Coca-Cola, Cisco και Paramount. Μέχρι στιγμής, πολλές εταιρείες έχουν αναφέρει χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα , στη χειρότερη σεζόν κερδών εδώ και δύο δεκαετίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ήπια άνοδος για τις τιμές πετρελαίου εν αναμονή των νέων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες στο -0,6% στα 1.863,50 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ