• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος για τις τιμές πετρελαίου εν αναμονή των νέων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

    Η αγορά αναμένει πως ο δείκτης CPI στις ΗΠΑ θα δείξει επιβράδυνση στο 6,2% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο  αλλά και αύξηση 0,5% σε μηνιαία. Τα στοιχεία αναμένεται να επιδράσουν σημαντικά στην κίνηση τόσο των μετοχών όσο και της αγοράς του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς αποτελεί κριτήριο για τις μελλοντικές αποφάσεις της FED.

    Παράλληλα, η αγορά προσπαθεί να αναλύσει τα σχέδια της Ρωσίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον Μάρτιο, ως απάντηση στις κινήσεις της Δύσης αναφορικά με το ρωσικό πετρέλαιο και τα προϊόντα του. Η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Μάρτιο μετά την επιβολή του πλαφόν από τη Δύση στα προϊόντα διύλυσης.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε τη Δευτέρα με άνοδο 42 cents ή 0,5%, στα 80,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 26 Ιανουαρίου.

    Το Brent του Απριλίου στο ICE Futures του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 22 cents ή 0,3% στα 86,61 δολ. το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες στο -0,6% στα 1.863,50 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ