• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά στα… ρηχά για το Χρηματιστήριο


    Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισε, για ακόμη μια μέρα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις 638,20 μονάδες (- 1,62%). Η κακή σημερινή εικόνα του χρηματιστηρίου αναιρεί τα κέρδη που κατάφερε να σημειώσει κατά τις πρώτες μέρες του μήνα. Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 29 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 11 όμως περίπου αντιστοιχούσαν σε πακέτα.

    Στη ρηχή αυτή αγορά, βαρίδι αποτέλεσαν οι τράπεζες, με τον αντίστοιχο δείκτη να κλείνει στις  465,42 μονάδες (-2,17%). Από τον κλάδο, με τη μεγαλύτερη ημερήσια αρνητική απόδοση έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ (-3,97%), ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι υπόλοιπο τίτλοι του κλάδου σημείωσαν απώλειες άνω του 1,50%.

    Στα κόκκινα έκλεισε ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με μοναδικούς “κερδισμένους”  την ΕΥΔΑΠ (+1,20%) και την Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ +0,17%).

    Στον αντίποδα και πλέον των τραπεζών, πτώση άνω του 2,50% σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ -3,90%), Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ -3,29%), Φουρλής (ΦΡΛΚ -2,98%), Σαράντης ΑΒΕΕ (ΣΑΡ -2,57%) και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ -2,53%).

    Η Μότορ Όιλ, μετά την ανακοίνωση αναχώρησης  από το Δ.Σ. του μη εκτελεστικού μέλους κ. Νικολάου Θ. Βαρδινογιάννη, έκλεισε στα 20,65 € (ΜΟΗ -2,36%).

    Με 4 τίτλους να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους με θετικά πρόσημα έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκ των οποίων όμως μόνο η Νηρεύς ΑΕ κατάφερε άνοδο άνω του 1% (ΝΗΡ +1,36%).

    Έπειτα από την αναδιάρθρωση και μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της, η Ικτίνος (ΙΚΤΙΝ) τερμάτισε με απώλειες 1,64%.



    ΣΧΟΛΙΑ