• Σχόλιο Αγοράς

    Βιοχάλκο: Tα μυστήρια της CENER και της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ- Ο ρόλος της NOVAL

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ιωάννης Στασινόπουλος (Viohalco)

    Ιωάννης Στασινόπουλος (Viohalco)


    Εμφανής η αδυναμία προσέγγισης των 5 ευρώ, επίπεδα τα οποία μπορεί να έχει να δει η μετοχή ΒΙΟ -1,05% 5,67 της Βιοχάλκο από τις αρχές του μήνα, αλλά τυχόν διάσπασή τους θα ισοδυναμούσαν με την προσέγγιση υψηλών 14άρων ετών. Η χρηματιστηριακή αδυναμία της Βιοχάλκο, που για άλλους ερμηνεύεται ως συσσώρευση της μετοχής,  αφού οι όγκοι συναλλαγών που πραγματοποιούνται είναι μεγάλοι, πάνω από 100 – 150 χιλιάδες κομμάτια, δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, αφού δεν φαίνεται να εισπράττει τίποτα από την χρηματιστηριακή αίγλη των θυγατρικών της.

    Η Βιοχάλκο, η οποία είναι πλήρως συγκεντρωμένη από τους βασικούς της μετόχους, τα μέλη της οικογένειας Στασινόπουλου, Ιπποκράτη – Ιωάννης, Νικόλαο, Ευάγγελο και Μιχαήλ, σε ποσοστό της τάξης του 84%, εξακολουθεί να κλείνει τα αυτιά στις σειρήνες των funds. Τα οποία προτρέπουν τη διοίκησή της να προχωρήσει  σε placement προκειμένου να διευκολυνθεί η εμπορευσιμότητα της μετοχής και βεβαίως να διευρυνθεί η μετοχική σύνθεση. Χαρακτηριστικά, η Βιοχάλκο, έτσι όπως είναι δομημένη μετοχικά, όπως εξηγούν τραπεζικές πηγές, δεν θα μπει ποτέ σε κανένα διεθνή δείκτη παρακολούθησης, όπως είναι αυτός της Morgan Stanley.

    Το παράδοξο είναι ότι η μητρική εταιρεία της Cenergy, της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και της Noval Properties υπολείπεται σε κεφαλαιοποίηση, σε σχέση με τις τρεις θυγατρικές της. Η αξία των τριών θυγατρικών της, εκ των οποίων η Cenergy χθες πραγματοποίησε ιστορικό υψηλό, υπερβαίνει το 1,867 δις. ευρώ, όταν της μητρικής Βιοχάλκο η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στο 1,214 δις. ευρώ. Δηλαδή η αποτίμηση της Βιοχάλκο στο Χρηματιστήριο διαρθρώνεται κατ’ ουσία από τρεις Naval Properties, της οποίας η αξία των ακινήτων ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ, όταν η αξία της Cenergy, η οποία βρίσκεται λίγο πριν από τις κρίσιμες ανακοινώσεις για τη συνεργασία της με τη δανέζικη Orsted ανέρχεται σε 772 εκατ. ευρώ και της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα 731 εκατ. ευρώ.

    Πάντως, η κινητικότητα που υπάρχει στη μετοχή δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη κυρίως λόγω των εξελίξεων που αφορούν στις θυγατρικές, σχολιάζουν αναλυτές.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Πικρή Coca Cola για τον δείκτη, νέα υψηλά για τον ΟΤΕ, απορροφήθηκε η προσφορά στις τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Σούπερ μερίσματα από ΟΤΕ και ΕΛΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ