• Σχόλιο Αγοράς

    Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street – Κάτω από τις 33.000 μονάδες ξανά ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε παύση βρίσκεται το καλοκαιρινό ράλι στη Wall Street, η οποία έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε πτωτικό έδαφος, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν ήπιες απώλειες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στις 32.909,59 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,47%, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.128,73 μονάδες με πτώση -0,22%. Από την πλευρά του ο  Nasdaq έκλεισε στις 12.381,30 μονάδες παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου παρέμεινε πάνω από το 3%, ενώ αυτή του 2ετούς κινήθηκε στο 3,29%.

    Οι κλάδοι του real estate, της υγειονομικής περίθαλψης και των υπηρεσιών επικοινωνίας είχαν τις χειρότερες επιδόσεις, ενώ μεγάλος νικητής ήταν ο κλάδος της ενέργειας, με άνοδο 3,6%, χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, μετά την προειδοποίηση της Σαουδικής Αραβίας για μια πιθανή μείωση της παραγωγής καθώς αλλάζουν οι συνθήκες.

    Η αγορά συνεχίζει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κινήσεων της FED στην αμερικανική οικονομία. Την Τρίτη, μάλιστα, είδε την επιχειρηματική δραστηριότητα να επιβραδύνεται τον Αύγουστο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, με τον σύνθετο δείκτη PMI να υποχωρεί  στις 45,0 μονάδες τον Αύγουστο από 47,7 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της S&P Global.

    Σε αυτό το κλίμα, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των αξιωματούχων της FED κατά τη συνάντηση στο Jackson Hole στο τέλος της εβδομάδας.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Chevron (3,21%), η  Caterpillar (2,84%) και η  Dow (2,22%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις γνώρισαν οι μετοχές των Procter & Gamble (-1,94%), Home Depot (-1,70%) και  UnitedHealth Group (-1,61%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Zoom Video υποχώρησε κατά  16,54% αφού η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος.

    Η μετοχή της Twitter έκλεισε με πτώση 7,32% καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, πρώην στέλεχος κατηγόρησε την εταιρεία ότι παραπλάνησε τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας των συστημάτων της και τους spam λογαριασμούς της.

    Η μετοχή της Macy’s Inc ενισχύθηκε κατά 3,76% μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, αφού τα έσοδα της εταιρείας να ανήλθαν στα 5,6 δισ. δολάρια με τους αναλυτές να προέβλεπαν 5,49 δισ. δολάρια. Ωστόσο η αλυσίδα πολυκαταστημάτων υποβάθμισε το guidance για το σύνολο του έτους καθώς αναμένει να υποχωρήσει η καταναλωτική δαπάνη σε δευτερεύοντα είδη όπως αυτά της ένδυσης.

    Η μετοχή της Palo Alto Networks ενισχύθηκε κατά 12,10% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, βουτιά άνω του 12% πραγματοποιεί η μετοχή της Nordstrom η οποία μείωσε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη πλεόνασμα αποθεμάτων τα οποία θα πρέπει να προσφέρει με εκπτώσεις για να τα απομακρύνει από τα ράφια.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Οι προειδοποιήσεις της Σαουδικής Αραβίας εκτόξευσαν κοντά στο 4% το WTI

    Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Πτώση 0,5% ο Stoxx 600

    Στο ζενίθ η τιμή του ρεύματος στην Ευρώπη – Ισούται πλέον με 1.000$ το βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ