• Οικονομία

    Πετρέλαιο: Οι προειδοποιήσεις της Σαουδικής Αραβίας εκτόξευσαν κοντά στο 4% το WTI

    • NewsRoom


    Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε την Τρίτη αφού η Σαουδική Αραβία διατύπωσε την ιδέα των περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ για να στηρίξει τις τιμές και με την προοπτική πτώσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

    Το πετρέλαιο έφτασε να αυξηθεί λόγω της Σαουδικής Αραβίας κατά 3,38 δολάρια ή 3,7%, ενώ ανέβηκε στα 93,74 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Brent έχει μειωθεί απότομα από τα υψηλά του τρέχοντος έτους, η δομή της αγοράς και οι διαφορές τιμών στην αγορά φυσικού πετρελαίου εξακολουθούν να υποδηλώνουν στενότητα προσφοράς.

    Η αιτία της αύξησης του πετρελαίου

    Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι ο ΟΠΕΚ+ έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA τη Δευτέρα, επικαλούμενο σχόλια που έκανε ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν στο Bloomberg.

    «Μεγάλο μέρος της ώθησης πίσω από τη σημερινή ισχύ οδηγείται από σχόλια από τη Σαουδική Αραβία που αναφέρονται σε πιθανή μείωση της παραγωγής σε μια προσπάθεια «σταθεροποίησης» της αγοράς», δήλωσε ο Jim Ritterbusch της συμβουλευτικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου Ritterbusch and Associates. «Φυσικά, από την προοπτική των Σαουδάραβων, οι σταθερές τιμές ισοδυναμούν με υψηλές τιμές και η αστάθεια ισοδυναμεί με χαμηλές τιμές».

    Στα σχόλια που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, ο Σαουδάραβας υπουργός είπε ότι οι αγορές χαρτιού και φυσικού πετρελαίου έχουν «αποσυνδεθεί». Ωστόσο, εννέα πηγές του ΟΠΕΚ δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη ότι οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+ ενδέχεται να μην είναι επικείμενες και θα συμπέσουν με την επιστροφή του Ιράν στις αγορές πετρελαίου εάν η Τεχεράνη συνάψει πυρηνική συμφωνία με τη Δύση. Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι το Ιράν έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις κύριες απαιτήσεις του για την αναβίωση μιας συμφωνίας.

    Διαβάστε επίσης

    «Ανάσα» για τον χρυσό έφερε η υποχώρηση του δολαρίου

    Στο ζενίθ η τιμή του ρεύματος στην Ευρώπη – Ισούται πλέον με 1.000$ το βαρέλι

    Reuters: Ύφεση τον χειμώνα στην Ευρώπη – Τι μέλλει γενέσθαι με την ενεργειακή ανεξαρτησία



    ΣΧΟΛΙΑ