• Σχόλιο Αγοράς

    Τρίτη ημέρα απωλειών με το… Lamda κεφαλαίο…

    • Στ.Κ.Χαρίτος


    Κλείσιμο ελαφρώς κάτω από τις 850 μονάδες (σ.σ. στις 849,81) και απώλειες λίγο πάνω από 1,05%, με τους σορτάκηδες, όπως εγκαίρως προϊδέασε το mononews.gr, να έχουν πάρει το πάνω χέρι.

    Κι αυτό σε μία συνεδρίαση που οι ξένες αγορές, οι ευρωπαϊκές, Dax στη Φραγκφούρτη και Cac στο Παρίσι, γύρισαν στο «συν» και η Wall ξεκίνησε με πολύ μικρές απώλειες τη συνεδρίαση της Τρίτης.

    Πέρα από αυτά όμως, οι επενδυτές βιώνουν την μετακύλιση των κεφαλαίων από την αναδυόμενη αγορά της Αθήνας και των άλλων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προς τις αγορές της Σαουδικής  Αραβίας, της Κίνας και της Ινδίας, όπως σημειώνουν χρηματιστές.

    Ο τζίρος την Τρίτη ήταν ενισχυμένος περίπου κατά 15 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, αγγίζοντας τα 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,7 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα -280.000 τεμάχια έγιναν στην Autohellas.

    Απώλειες με όγκο άνω των 400.000 τεμαχίων στην Lamda Development, με τη μετοχή να υποχωρεί κατά 8,8%, στα 8,04 ευρώ.

    Κοντά στο 5% οι απώλειες για την Τέρνα Ενεργειακή, με τη μετοχή στα 7,24 ευρώ με προβλέψιμες εντολές πώλησης από κάποια funds, «σκουπίζοντας» ωστόσο εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια την προσφορά που βγήκε.

    Νέες πιέσεις άνω του 4% για την ΔΕΗ, που έχασε το 2,90, υποχωρώντας στα 2,78 ευρώ με όγκο που άγγιξε το ένα εκατομμύριο τεμάχια.

    Εντολές πώλησης, επίσης, στην Ελλάκτωρ, αλλά η όποια υποχώρηση της μετοχής ενδεχομένως να συνδέεται με αγορές χαμηλότερα από επίδοξους μετόχους μειοψηφίας.

    Κατά τα άλλα, οι τράπεζες, τουλάχιστον σε επίπεδο δείκτη (τους), άντεξαν στις 768 μονάδες, με την αγορά να αναμένει εκδηλώσεις αγορών από αύριο, ενόψει της  συνόδου της ΕΚΤ την Πέμπτη κατά την οποία αναμένεται απόφαση για μείωση του κόστους χρήματος.

    Lamda

    Ως προς τη Lamda, η συμπεριφορά της οποίας προβλημάτισε το επενδυτικό κοινό, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί α) αύξηση κεφαλαίου και β) ευέλικτο χρηματοδοτικό σχήμα με τη συνεργασία διεθνών τραπεζικών ομίλων για τη χρηματοδότηση της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό.

    Η μετοχή έκλεισε την Τρίτη στα χαμηλότερα επίπεδα μηνός, διευρύνοντας την απόσταση από τα υψηλά έτους που ήταν τα 9,88 ευρώ ή τα 9,33 που ήταν τα υψηλά μηνός.



    ΣΧΟΛΙΑ