• sports

    Euroleague: Στο Final 4 και ο Ολυμπιακός σπάζοντας την έδρα της Μπαρτσελόνα

    • NewsRoom


    Στο Final 4 της Euroleagueστο Βερολίνο πέρασε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, σπάζοντας την έδρα της Μπαρτσελόνα στο 5ο παιχνίδι της σειράς των play off, κάνοντας μια ολική ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα.

    Σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τραγικά τον αγώνα, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται στα πρώτα έξι λεπτά με σκορ 8-2. Η είσοδος του  Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ και Γουίλιαμς-Γκος, βελτίωσε την εικόνα της ομάδας του Πειραιά επιθετικά, με το πρώτο 10λεπτο να λήγει στο 12-9.

    Και το δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδιαίτερα μουδιασμένα, με το σκορ να φτάνει στο 18-9. Ξανά οι  Γουίλιαμς-Γκος και Μιλουτίνοφ «ξεκόλλησαν» τους Πειραιώτες, ενώ με τη βοήθεια του Πίτερς κατάφεραν να κλείσουν το σκορ στο 27-25 με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

    Στην αρχή του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο η Μπαρτσελόνα απάντησε με σερί 7-0. Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήρθε από τον Πετρούσεφ, ο οποίος έφερε το ματς στο καλάθι (38-36), στο 26’. Οι Πειραιώτες στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου κατάφεραν να θυμηθούν την σκληρή τους άμυνα, και χάρη σε μία βολή του Κάναν και ένα τρίποντο του Παπανικολάου έκλεισαν την τρίτη περίοδο στην ισοπαλία (40-40).

    Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ξανά άσχημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε μεγάλο πρόβλημα με τα λάθη και την ευστοχία του στις βολές. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αντιδράσουν ξανά με την άμυνά τους, με έλεγχο των ριμπάουντ και με τους Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ, οι οποίοι έτρεξαν σερί 7-0, για το προβάδισμα (47-49), στο 35’.

    Ο Αμπρίνες ισοφάρισε προσωρινά (49-49), για να ακολουθήσουν δύο τρίποντα από τους ΜακΚίσικ και Παπανικολάου, για σερί 8-0 από τους Πειραιώτες.

    Παρά μια σειρά από φθηνά λάθη από τον Ολυμπιακό, που επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα να μειώσει στους 3 πόντους, ο  ΜακΚίσικ με ένα κλέψιμο και τον Μιλουτίνοφ να καρφώνει η ομάδα του Πειραιά έφερε ξανά τη διαφορά στους 5 πόντους (54-59), στα 17,5’’ πριν τη λήξη. Ο Αμπρίνες μείωσε με δίποντο (56-59), με τον Κάναν να κάνει 2/2 από τη γραμμή, τον Παπανικολάου να κλέβει την μπάλα και να κάνει και εκείνος 2/2, στα 7’’ και ουσιαστικά να δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό, για το τελικό 59-63.

    Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Final Four τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο νικητής του παιχνιδιού θα παίξει στον τελικό με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε. Νωρίτερα, η τουρκική ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός, κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς της με τη Μονακό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη.

    Διαβάστε επίσης

    Euroleague: Στο Final 4 ξανά μετά από 12 χρόνια ο Παναθηναϊκός AKTOR

     



    ΣΧΟΛΙΑ