• Σχόλιο Αγοράς

    Νέο ρεκόρ, στο 1,19%, για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου, διατηρεί τις 873 μονάδες το Χρηματιστήριο και περιμένει την S&P


    Στο 1,19% διολίσθησε, για πρώτη φορά στην ιστορία, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά τερμάτισε με ανεπαίσθητες απώλειες 0,19%, στις 872 μονάδες.

    Από την αρχή του 2019 και μέχρι σήμερα τα κέρδη στο ταμπλό ξεπερνούν το 42,5% και πλέον οι επενδυτές δείχνουν να έχουν προεξοφλήσει κάτι περισσότερο από μία αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

    H χρηματιστηριακή αγορά μαζεύτηκε από τα χαμηλά ημέρας των 864 μονάδων.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,42%, στις 2.158,58 μονάδες, ενώ στο +0,71% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.239,39 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,04% στις 851,01 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,12%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,56%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 3,22%.

    Τεχνικά, όπως σημειώνει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Beta ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκης, ” τα βραχυπρόθεσμα δεδομένα παραμένουν υποστηρικτικά για τον Γενικό Δείκτη καθώς τόσο ο MACD όσο και οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών παραμένουν αγορασμένοι με ανερχόμενη πλέον κλίση. Η στάση του Δείκτη στις 870 μονάδες είναι μάλλον αναμενόμενη καθώς αποτελεί ένα οριζόντιο επίπεδο αναμονής μετά τον Ιούλιο όπου η Αγορά δοκίμασε ανεπιτυχώς ως τώρα χωρίς τζίρο να διαφύγει. Η συνθήκη αυτή φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ικανοποιείται καθώς η μέση συναλλακτική δραστηριότητα βελτιώνεται αισθητά χωρίς αυτό να δημιουργεί κλυδωνισμούς ή ακραία φαινόμενα μεταβλητότητας.

    Ευθυγραμμισμένοι με την προοπτική μιας ανοδικής διαφυγής είναι και οι ταλαντωτές οι οποίοι δίνουν ένα ικανοποιητικό ανοδικό περιθώριο πριν εισέλθουν σε υπερτιμημένες ζώνες. Επομένως οι πιθανότητες παραμένουν πλειοψηφικά υπέρ των αγοραστών με στόχο τις 900 μονάδες όπου θα δοκιμαστούν οι κυριότερες
    αντιστάσεις της Αγοράς. Σύμμαχος των αγοραστών είναι η πολύμηνη παραμονή σε ένα σχετικά σφιχτό εύρος τιμών που εκτός από το «χώνεμα» των τιμών έδεσε το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη περιορίζοντας τα απόνερα της κατοχύρωσης κερδών”.

    Κατά τα άλλα,  ο Φουρλής έκλεισε με απώλειες 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΕΧΑΕ, Coca Cola και Titan. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Σαράντης, Jumbo, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

    Στον αντίποδα, ισχυρή στήριξη παρείχαν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Λάμδα και Εθνική. Χωρίς μεταβολή οι Aegean και Alpha Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ