• Σχόλιο Αγοράς

    Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός – Ισχυρή άνοδος 1,5% για το ασήμι

    • NewsRoom
    χρυσός


    Ήπια ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, οι τιμές του χρυσού με την αγορά να αναμένει με ενδιαφέρον τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed από την τελευταία συνεδρίασή της στις αρχές Νοεμβρίου.

    Η τιμή συμβολαίου χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1.745,60 ανά ουγγιά με ήπια άνοδο 0,3%.

    Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 21,37 δολάρια ανά ουγγιά με ισχυρή άνοδο 1,5%.

    Το παλλάδιο Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1.875, 90 δολάρια ανά ουγγιά με ήπια άνοδο 1%. Με ήπια άνοδο 0,62% έκλεισε και ο χαλκός Δεκεμβρίου, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στα 3,62 δολάρια ανά λίβρα, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε στα 996,80 δολάρια ανά ουγγιά με οριακή άνοδο 0,1%.

    Πέρα από τα πρακτικά της Fed, οι επενδυτές προσπάθησαν να αναλύσουν και μία σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη καθώς αύριο οι υπηρεσίες και οι αγορές στις ΗΠΑ θα είναι κλειστές λόγω της εορτής των Ευχαριστιών.

    Οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 7,5% στις 632.000. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 56,8 υπό την ανησυχία για τον υψηλό πληθωρισμό και την πιθανή ύφεση της οικονομίας.

    Τέλος, ο δείκτης PMI Output Index της S&P Global για τις ΗΠΑ, που αφορά μεταποίηση και υπηρεσίες υποχώρησε στο 46,3 τον Νοέμβριο, από 48,2 τον Οκτώβριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Transneft: Ξεκίνησαν εκ νέου οι ροές αργού μέσω του αγωγού Druzhba

    Πλειστηριασμοί: Τριτώνει για τον Κωνσταντίνο Μπουτάρη



    ΣΧΟΛΙΑ