• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με την Alpha πάνω από τις 900 μονάδες

    Χρηματιστήριο


    H φημολογία σχετικά με το ενδιαφέρον των Ολλανδών της Reggeborgh να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 ανεβάζει τη μετοχή 1,8%, πάνω από το 1 ευρώ και η αγορά για… πέμπτη φορά από τις 11 Νοεμβρίου διερευνά την περιοχή άνω των 900 μονάδων.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα 23/11 στα πρακτικά της FED με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων, ενώ επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown στην Κίνα, κλιμακώνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια επαναλειτουργίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

    Οι προοπτικές των αγορών είναι αβέβαιες καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται στα ύψη παρά τα θετικά σημάδια αποκλιμάκωσης ενώ οι ανησυχίες από τη γεωπολιτική και πολιτική αστάθεια παραμένουν…

    Για την εσωτερική αγορά, στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, σήμερα 23/11 ανακοινώνουν οι Motor Oil, η Lamda Development και η Quest.

    Κατά τα άλλα κέρδη 1,3%, στο 1,45% για την Πειραιώς, κέρδη 1,3% για την ΕΤΕ, στα 3,78 ευρώ και κίνηση στο 1,08 ευρώ για την Eurobank.

    Mειωμένες ζημιές για την ΔΕΗ, με την μετοχή ωστόσο να υποχωρεί στα 6,25 ευρώ, κίνηση που δεν έχει να κάνει με τη βραχυπρόθεσμη τάση στον τίτλο, όσο με τη διάθεση ορισμένων να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη κατά την τελευταία κούρσα της μετοχής., όπως άλλωστε σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και προσέγγιση των 10 ευρώ, στα 19,69 η Τέρνα Ενεργειακή με νέα άνοδο, στο +3,14% η Ρεβόιλ, πράξεις πάνω από τα 13 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, στα 17,18 ο Μυτιληναίος.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα απόπειρα υπέρβασης των 900 μονάδων του ΓΔ στο ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ