• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια κέρδη για χρυσό και χαλκό

    • NewsRoom
    χρυσός


    Άνοδος παρατηρείται στις τιμές του χρυσού σήμερα Τρίτη, με το δολάριο να σημειώνει απώλειες όπως και τα αμερικανικά ομόλογα, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τη στρατηγική αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

    Τόσο η Wall Street όσο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα έκλεισαν με απώλειες, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για μια συνέχιση της πολιτικής σύσφιξης από τη FED, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

    Ο χρυσός και ο χαλκός βρίσκονται  σε βραχυπρόθεσμες ανοδικές τάσεις, αλλά το ανανεωμένο ράλι του δολαρίου, η ανάκαμψη των επιτοκίων και οι ανησυχίες για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας αποτελούν κινδύνους για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σήμερα σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,1% κλείνοντας στα 1.782, 4 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 0,4% στα 22,335 δολάρια ανά ουγγιά. Πτωτική πορεία ακολούθησε και το παλλάδιο Μαρτίου κλείνοντας με απώλειες ο,5% στα 1.851,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα έκλεισε με απώλειες 1,2% στα 12,10 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας χαμηλό δύο εβδομάδων στα 995,40 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,6% στα 3,818 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες 0,58% για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ