• Σχόλιο Αγοράς

    Πτωτικό άνοιγμα για τη Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα – Στο -7% η General Motors

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με τις μετοχές να κινούνται κατά κύριο λόγο σε αρνητικό έδαφος άνοιξε η Τετάρτη στη Wall Street, μετά και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

    Ειδικότερα, η έρευνα της ADP έδειξε μια αύξηση κατά 330.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο στον ιδιωτικό τομέα, η οποία ωστόσο είναι σημαντικά χαμηλότερη από την πρόβλεψη για 653.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αναμένονται την Παρασκευή, την ώρα που η αγωνία για την επίπτωση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στην παγκόσμια οικονομία κυριαρχεί στις συζητήσεις τις αγοράς.

    Η αγορά αναμένει επίσης τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν για το νομοσχέδιο για τις υποδομές, καθώς και τις τελευταίες λεπτομέρειες γύρω από αυτό. Η Γέλεν αναμένεται να εξηγήσει τη σημασία του νομοσχεδίου προκειμένου η αμερικανική οικονομία να παραμείνει στην κορυφή.

    Από εκεί και πέρα, η μετοχή της General Motors υποχωρεί κατά 7,48% καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και αύξησε το guidance για τα κέρδη στο επόμενο μισό της χρονιάς.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.963,91 μονάδες, με απώλειες  -0,43%, ο S&P 500 στις 4.412,41 μονάδες, με πτώση -0,24% ενώ ο Nasdaq στις 14.766,13 μονάδες, με οριακή άνοδο  0,03%.



    ΣΧΟΛΙΑ