• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες άνω του 2% για Brent και WTI

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου.

    Brent και WTI είχαν καταφέρει να σημειώσουν μια μέτρια άνοδο τη Δευτέρα, λόγω κυρίως της ανησυχίας που προκάλεσε η βραχύβια εξέγερση της Wagner στη Ρωσία, η οποία έθεσε ερωτήματα σχετικά με την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, τις ικανότητες του ρωσικού στρατού και τις προθέσεις της ρωσικής ελίτ.

    Ωστόσο, καθώς η απειλή για την προμήθεια του ρωσικού αργού άρχισε να υποβαθμίζεται, η αγορά αντέδρασε με μια νέα βαριά πτώση.

    Ειδικότερα, το West Texas Intermediate για παράδοση Αυγούστου  υποχώρησε κατά 1,67 δολ., ή -2,4%, φθάνοντας στα 67,70 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Παράλληλα, το Brent Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,92 δολάρια ή -2,6%, για να διαμορφωθεί στα 72,26 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο Brent για παράδοση  Σεπτεμβρίουυποχώρησε 1,84 δολάρια ή -2,5%, στα 72,51 δολάρια το βαρέλι.

    «Η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει γρήγορα κάθε σημαντικό κίνδυνο προσφοράς που συνδέεται με τη βραχύβια εξέγερση των ρωσικών παραστρατιωτικών δυνάμεων το Σαββατοκύριακο. Αυτό έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης τάσης που έχει δει τις εξαγωγές ρωσικού αργού να υπερβαίνουν συχνά τις προσδοκίες το περασμένο έτος, καθώς η χώρα συνεχίζει να βρίσκει αγοραστικό ενδιαφέρον από την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές για να αντιμετωπίσει το χαμένο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ και την ΕΕ», δήλωσε ο Robbie Fraser. , διευθυντής παγκόσμιας έρευνας και ανάλυσης στη Schneider Electric, σε ένα σημείωμα.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Απώλειες 0,5% για το πολύτιμο μέταλλο μετά τα θετικά μάκρο στις ΗΠΑ

    Bitcoin: Μετά τη BlackRock και η Fidelity θέλει να δημιουργήσει ETF στο κρυπτονόμισμα

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,05% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ