ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω νέας ισχυρής ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, καθώς οι αγορές προεξοφλούν υψηλότερα επιτόκια.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 2.663,07 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 26,95 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,08%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+2,02%), της Allwyn (+1,07%) και του ΟΤΕ (+0,30%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-1,51%), της Optima Bank (-1,48%), της Πειραιώς (-1,46%) και της CrediaBank (-1,37%).
Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 62 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΟΛΠ (+2, 02%) και Ικτίνος (+1,97%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σπύρου (-8,51%) και Νάκας (-4,42%).
Διαβάστε επίσης:
Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές και στάση αναμονής με επίκεντρο Μέση Ανατολή και ομόλογα
UBS: Η Πειραιώς κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το νέο σχέδιο του ευρώ έως 21 Σεπτεμβρίου – Οι επιλογές
- BILD: Η Γερμανία θα κατηγορήσει τη Ρωσία για τα οπλισμένα drones στη Λειψία – Σήμερα η κρίσιμη συνέντευξη Τύπου
- Eurostat: Στο 3,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Στο 3,3% η Ευρωζώνη
- S&P Global για μεταποίηση: Σταθερή ανάπτυξη του ελληνικού τομέα τον Αύγουστο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.