• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα υποχώρηση μετά την 8η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου για τα αμερικανικά αποθέματα

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Νέες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς οι ΗΠΑ κατέγραψαν την 8η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου των αποθεμάτων αργού.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 16,3 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Φεβρουαρίου.

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεψαν άνοδο 600.000 βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την S&P Global Commodity Insights. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά την Τρίτη άνοδο κατά 10,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλούταν τα στοιχεία.

    Πάντως η αγορά κατάφερε να βρει ένα στήριγμα στην έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος αύξησε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2023 σε επίπεδα ρεκόρ, αν και  ενίσχυσε τις προβλέψεις του για την προσφορά.

    Σε αυτές τις συνθήκες, το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 47 σεντς, ή -0,6%, για να διαμορφωθεί στα 78,59 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας νωρίτερα πέσει έως τα 77,25 δολάρια.

    Το Brent Απριλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 20 σεντς, ή -0,2%, στα 85,38 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες 1,1% στα 1.845,30 δολάρια ανά ουγγιά

    Χρηματιστήριο: Από το +25% η MIG STO +3,46%, η κοροϊδία συνεχίζεται στην Αττικής και ποια χαρτιά δεν άφησαν τον δείκτη να φύγει κάτω από τις 1080 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ