• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες 1,1% στα 1.845,30 δολάρια ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, τα πολύτιμα μέταλλα, με τις τιμές του χρυσού να φτάνουν στο χαμηλότερό τους επίπεδο από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2023.

    Η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου, που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και η έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή σε ετήσιο επίπεδο αλλά και σε επίπεδο μήνα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση της τιμής του χρυσού, με το πιο ενεργό του συμβόλαιο να κλείνει σε χαμηλό περισσότερο από πέντε εβδομάδων.

    Επιπλέον, τα αποτελέσματα του πληθωρισμού, δημιούργησαν περισσότερη ανησυχία για τους επενδυτές, καθώς η αυστηρή νομισματική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών και κυρίως της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής, θα αποτελέσει το όπλο τους ενάντια στον πληθωρισμός.

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με απώλειες 1,1% στα 1.845,30 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίστοιχη ήταν και η πορεία για το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, το οποίο έκλεισε με απώλειες 1,4% στα 21,572 δολάρια ανά ουγγιά.

    Με απώλειες 1,5% στα 1.444,50 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε το παλλάδιο Μαρτίου, ενώ η πλατίνα έκλεισε με πτώση 2,3% στα 917,80 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 1,6% στα 4,0105 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος στις ευρωαγορές: Στο +0,42% ο Stoxx 600

     



    ΣΧΟΛΙΑ